Κατεβάζουν τους τόνους στον ΠΑΟΚ

Κατεβάζουν τους τόνους στον ΠΑΟΚ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να βάλουν φρένο στις ακραίες εκδηλώσεις ενθουσιασμού επιθυμούν τόσο οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ όσο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τους άμεσους συνεργάτες του. Η άνετη νίκη με 2-0 επί του Παναθηναϊκού ήταν η 8η στη σειρά από την αρχή του πρωταθλήματος σε ισάριθμα παιχνίδια κι αυτό το απόλυτο σερί έχει εκτινάξει στα ύψη τον ενθουσιασμό των φίλων της ομάδας, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο εάν το… μικρόβιο της υπεροψίας και του εφησυχασμού τρυπώσει στα αποδυτήρια της Τούμπας. Το παράδειγμα με τη Βίντι είναι, άλλωστε, πολύ κοντινό και άκρως διδακτικό. Οπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Ρουμάνος τεχνικός, οι παίκτες του πίστεψαν ότι εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρναν τη νίκη στο ματς με τους Ούγγρους κι αυτή η κακή νοοτροπία ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ήττα-σοκ που έφερε νέα δεδομένα στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «φωνές» που έφθασαν στο σημείο να ζητούν όχι απλώς τον τίτλο, αλλά την κατάκτησή του μόνο με νίκες, χωρίς την παραμικρή βαθμολογική απώλεια, έχουν θορυβήσει τον Λουτσέσκου. Σε κάθε τέτοιου είδους επισήμανση, ο ίδιος αρνείται πεισματικά να μπει στη συζήτηση και επαναλαμβάνει μονότονα ότι το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι το επόμενο παιχνίδι και τίποτα πιο μακροπρόθεσμο. Ο Λουτσέσκου είναι πολύ ευχαριστημένος γιατί η Τούμπα παραμένει «κάστρο» στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου έχει αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας. Σε επίπεδο πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟΚ έχει χάσει τέσσερις φορές στην έδρα του το πλεονέκτημα που είχε πάρει μακριά από αυτήν, ενώ φέτος μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες στην Τούμπα, από Μπενφίκα, Τσέλσι και Βίντι, κάτι που δεν συμβαίνει στο πρωτάθλημα.

«Κίνδυνοι προβοκάτσιας»

Η ανταπόκριση και η ζεστασιά των οπαδών της ομάδας έχουν ενθουσιάσει τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος, όμως, δεν ξεχνά τα περυσινά παθήματα και φρόντισε λίγο πριν αναχωρήσει για το Ροστόφ να υπενθυμίσει σε όλους τι συνέβη την περασμένη χρονιά με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. «Ο κόσμος έχει καταπληκτική συμπεριφορά, η Τούμπα ήταν άψογη και πρέπει να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας. Πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι κίνδυνοι προβοκάτσιας υπάρχουν παντού και ο στόχος μας είναι πολύ μεγάλος για να επιτρέψουμε ως οικογένεια να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Να μην εφησυχάσουμε και όλοι μαζί να θωρακίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας», είπε στους συνεργάτες του ζητώντας να κοινοποιήσουν αυτό το μήνυμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

• Xωρίς οπαδούς θα ταξιδέψει στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Ατρόμητο το ερχόμενο Σάββατο, ύστερα από σχετική απαγόρευση της αστυνομίας για λόγους ασφαλείας.

• Για πρώτη φορά από συστάσεως εθνικής κατηγορίας μετράει ο ΠΑΟΚ μόνο νίκες επί ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Αρη και Παναθηναϊκού στον α΄ γύρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή