Ο ΔΗΚΤΗΣ (31/10/18)

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερχονται αλλαγές για τις κατασχέσεις

Τρόπους να «χαλαρώσει» τους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς αναζητεί η φορολογική διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ εξετάζει την προοδευτική αποδέσμευση των κατασχεμένων λογαριασμών από τον Ιανουάριο του 2019 σε συνεργασία με την Ελληνική Ενωση Τραπεζών, υπό την προϋπόθεση ότι οι οφειλέτες θα έχουν εντάξει τα χρέη τους σε ρύθμιση. Σήμερα, η εφορία δεσμεύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς ακόμα και αν ο οφειλέτης έχει ενταχθεί στη ρύθμιση των 12 δόσεων, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει ο οφειλέτης τεράστια προβλήματα ρευστότητα παρά το γεγονός ότι είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Με τις αλλαγές που σχεδιάζονται θα προβλέπεται η μερική αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τους αν είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν υπαχθεί για την εξόφληση των οφειλών τους. Πιο συγκεκριμένα, για κάθε ποσό οφειλής που θα εξοφλεί ο φορολογούμενος βάσει της ρύθμισης θα αποδεσμεύεται από τον λογαριασμό του πολλαπλάσιο ποσό.

Συνεχίζουν το σορτάρισμα τα βρετανικά funds

Τα βρετανικά funds δεν φαίνεται να έχουν «πειστεί» ότι οι μέρες των πιέσεων στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών τελείωσαν μετά το κραχ των αρχών του μήνα, παρά την ανακωχή των πωλητών στις τελευταίες συνεδριάσεις και το +12% που καταγράφει ο κλαδικός δείκτης το τελευταίο επταήμερο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Lansdowne Partners προχώρησε σε αύξηση των short θέσεών του τόσο στην Τράπεζα Πειραιώς όσο και στη Eurobank, στο 2,74% από 2,60% πριν και στο 1,33% από 1,28% πριν, αντίστοιχα.

Σε τρίτο γύρο ο διαγωνισμός για τη Στοά Αρσακείου

Σε τρίτο γύρο περνάει ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η «Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία – Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία» για τη μίσθωση της Στοάς Αρσακείου. Οπως πληροφορείται η στήλη, οι δύο διεκδικητές και συγκεκριμένα τα επενδυτικά σχήματα Blue House/Ομιλος Φάις και Legendary Food θα πρέπει να καταθέσουν τις τελικές τους προσφορές μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2018. Τα επενδυτικά σχέδια των δύο «μνηστήρων» προβλέπουν τη δημιουργία καταστημάτων με έμφαση στα τρόφιμα. Από τον διαγωνισμό εξαιρούνται οι μισθωμένοι στο ελληνικό Δημόσιο χώροι για τη στέγαση του Συμβουλίου της Eπικρατείας.

Εκτός Jumbo ο κ. Παπαευαγγέλου

Την απομάκρυνση του Ευάγγ. Παπαευαγγέλου από τη θέση του αντιπροέδρου της Jumbo φέρεται να έχει ήδη αποφασίσει η διοίκηση της εισηγμένης. Ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση των αγορών ακινήτων από Κινέζους μέσω POS, συναλλαγές οι οποίες παραβίαζαν τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που ισχύουν στην Κίνα. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί τυπικά σήμερα, οπότε πρόκειται να πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Jumbo και στη συνέχεια θα ακολουθήσει και η έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης.

Χορηγήσεις 3 δισ. έως το τέλος του έτους

Την εκτίμηση ότι τα επόμενα τρίμηνα η Τράπεζα Πειραιώς θα περάσει σε θετική πιστωτική επέκταση έκανε χθες ο CEO της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας σε εκδήλωση της Πειραιώς Asset Management για τη διαχείριση των αποθεματικών των Ταμείων. Οπως είπε ο κ. Μεγάλου, στο 9μηνο δόθηκαν νέες χορηγήσεις 2 δισ. ευρώ, με στόχο το ποσό να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου. Σημείωσε ότι οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους και ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις είναι στο 91%. Οπως δήλωσε ο κ. Μεγάλου, η Τράπεζα Πειραιώς υπήρξε πρωτοπόρος στις μεταρρυθμίσεις που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τραπεζικό κλάδο, κάνοντας εκτενή αναφορά στο στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης για την αποεπένδυση από μη αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες και στις προσπάθειες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Ολα αυτά, τόνισε, δίνουν τη δυνατότητα στην Πειραιώς να στηρίξει το μέλλον της ανάπτυξης στη χώρα, που περνάει και μέσα από την επαγγελματική ασφάλιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή