Η πολυπληθής φοιτητική διαδήλωση στην οδό Πανεπιστημίου με αίτημα την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και τον τερματισμό της βρετανικής κυριαρχίας στο νησί, εξελίσσεται σε μπαράζ επεισοδίων, με τους διαδηλωτές να συγκρούονται σφοδρά με τις αστυνομικές δυνάμεις, το 1955. Εδώ, ένας διαδηλωτής δέχεται πέτρες από αστυνομικούς, κάπου στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της μεγάλης πορείας. (AP Photo)


Πεδίο πολέμου θυμίζουν οι δρόμοι της Βουδαπέστης κατά τη διάρκεια της ένοπλης αντισοβιετικής εξέγερσης που τάραξε τη χώρα στα τέλη Οκτωβρίου και τις αρχές Νοεμβρίου του 1956. Εδώ, σε κάποιο δρόμο της ουγγρικής πρωτεύουσας, οι επαναστάτες έχουν μετατρέψει σε παλιοσίδερα ορισμένα στρατιωτικά οχήματα, στο πλαίσιο κάποιας μάχης με Σοβιετικούς στρατιώτες άνδρες της μυστικής αστυνομίας της Ουγγαρίας. (AP Photo)


Δεκατρία χρόνια πριν τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και 31 χρόνια πριν την απόπειρα δολοφονίας του Ρόναλντ Ρήγκαν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν, μπαίνει στο στόχαστρο ενός Πουερτορικανού εθνικιστή ονόματι Όσκαρ Κολάζο, ο οποίος επιχειρεί να τον δολοφονήσει στο Blair House, την προσωρινή του κατοικία στην Ουάσιγκτον, στην οποία διέμενε λόγω ανακαίνισης του Λευκού Οίκου, το 1950. Εδώ, ο επίδοξος δολοφόνος κείτεται τραυματισμένος μπροστά στα σκαλιά της προσωρινής κατοικίας του Αμερικανού προέδρου, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, στο πλαίσιο της οποίας έχασε τη ζωή του ο συνεργός του και ένας αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών. (AP Photo/ Harvey Georges)


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Φραγκλίνος Ρούζβελτ, φανατικός συλλέκτης μοντέλων πλοίων, προσθέτει ένα ακόμη κομμάτι στη συλλογή του, το οποίο φέρει το όνομα «Πρόεδρος Ρούζβελτ», στο Νέα Υόρκη, το 1940. Το μοντέλο συναρμολόγησαν και έκαναν δώρο στον Αμερικανό πρόεδρο δύο νεαρά αδέρφια, μετά το τέλος μίας ομιλίας του στο Μπρούκλιν. (AP Photo) 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ