Στις 11 Νοεμβρίου o Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας – Κυκλοφόρησε το επίσημο video

Στις 11 Νοεμβρίου o Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας – Κυκλοφόρησε το επίσημο video

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της πρωτεύουσας,  ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Θεωρείται ως ένας από τους δυσκολότερους αγώνες Μαραθωνίου στον κόσμο, καθώς οι αθλητές καλούνται να διανύσουν 10 χλμ. ανηφόρας. Ο αγώνας ξεκινά από τον Μαραθώνα, περνάει από την Νέα Μάκρη και καταλήγει στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σήμερα κυκλοφόρησε από τον ΣΕΓΑΣ  και τo επίσημο video του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με τίτλο: «Γίνε και εσύ κομμάτι της ιστορίας».

Μέσα από το video, εκτός από την προσπάθεια του αθλητή, αναδεικνύεται έντονα η συμβολή των θεατών, οι οποίοι με τις επευφημίες και τα χειροκροτήματά τους ενθαρρύνουν τον δρομέα και τον βοηθούν να βρει τις δυνάμεις για να φτάσει στο Καλλιμάρμαρο.

Ο αγώνας γίνεται στην κλασική διαδρομή και καθιερώθηκε προς τιμήν του άγνωστου Αθηναίου οπλίτη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε από το Μαραθώνα στην Αθήνα για να ανακοινώσει την νίκη των Αθηναίων εναντίον των Περσών στη μάχη που διεξήχθη εκεί. Πρόλαβε να πει "Νενικήκαμεν" και στη συνέχεια εξαντλημένος έπεσε νεκρός. Μία μεταγενέστερη παράδοση, που όμως δεν μαρτυρείται από τις αρχαίες πηγές, ταυτίζει τον οπλίτη εκείνον με τον Αθηναίο ημεροδρόμο Φειδιππίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή