Ομέρ Τσελίκ: «Η Τουρκία θα απαντήσει σκληρά εάν η Ελλάδα προσπαθήσει να διευρύνει τα χωρικά της ύδατα»

Ομέρ Τσελίκ: «Η Τουρκία θα απαντήσει σκληρά εάν η Ελλάδα προσπαθήσει να διευρύνει τα χωρικά της ύδατα»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπανέρχεται με νέες προκλητικές δηλώσεις η Άγκυρα στο ζήτημα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ έστειλε μήνυμα προς την ελληνική πλευρά ότι εάν επιχειρήσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, η Τουρκία θα δώσει σκληρή απάντηση.

«Η Τουρκία θα απαντήσει σκληρά εάν η Ελλάδα προσπαθήσει να διευρύνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα», είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ.

Αναφερόμενος στην ελληνική στάση όσον αφορά την αιγιαλίτιδα, ο πρώην υπουργός υπενθύμισε το casus belli, και διεμήνυσε «θα ήθελα να πω κάτι ξεκάθαρο: πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη προσέγγιση και τους υπενθυμίζω την προειδοποίηση του Κοινοβουλίου το 1995».

Σύμφωνα με τον Τσελίκ, «οι θαλάσσιες δυνάμεις μας έχουν πολύ υψηλές επιδόσεις στην παράκτια ασφάλεια μας». 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τσελίκ αναφέρθηκε και στον «Πορθητή», το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο που άρχισε σήμερα τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα είπε πως «ο τουρκικός στρατός προστατεύει το πλοίο», ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα απέχουν από οποιαδήποτε απόπειρα κατά της δραστηριότητάς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή