Κύπελλο Ελλάδος: Στον επόμενο γύρο ΑΕΚ, Αστέρας, Πανιώνιος

Κύπελλο Ελλάδος: Στον επόμενο γύρο ΑΕΚ, Αστέρας, Πανιώνιος

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 4-0 επικράτησε η ΑΕΚ του Απόλλωνα Λάρισας εκτός έδρας για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, έχοντας ως σκόρερ τους Μπότο και Σαρδέλη, δύο παίκτες της που έχουν γεννηθεί το 2000 και δεν έχουν συμπληρώσει ακόμα το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η Ενωση με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της κατάφερε να κερδίσει με ευρύ σκορ, βρίσκοντας δίχτυα στο τέλος των δύο ημιχρόνων. Ο Αλεφ άνοιξε το σκορ με το παρθενικό του τέρμα στην ΑΕΚ, πλασάροντας από το ύψος της περιοχής στο 41΄, ενώ στο 45΄ το γύρισμα του Γιαννιώτα βρήκε στον Αγιώτη που άθελά του σκόραρε κατά της ομάδας του. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ είχε καλή απόδοση και διεύρυνε το σκορ με τον Μπότο στο 76΄ και τον Σαρδέλη στο 90΄ και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης.

Εμφατικά πέρασε από το Καυταντζόλγειο ο Ατρόμητος διασύροντας τον Ηρακλή με το «βαρύ» 6-1 και η κατάσταση ως προς την πρόκριση από τον πρώτο όμιλο αναμφίβολα περιπλέκεται. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, λόγω της ήττας της στο πρώτο παιχνίδι του θεσμού από τον ΠΑΣ Γιάννινα παρέταξε μια ενδεκάδα που απαρτιζόταν από βασικούς ποδοσφαιριστές και έδωσε υψηλό τέμπο στον αγώνα, κάνοντας το απόγευμα εφιαλτικό για τον «Γηραιό» που εν αντιθέσει με την αθηναϊκή ομάδα είχε αρκετούς αναπληρωματικούς. Ο χορός των γκολ άρχισε με τον Κωστόπουλο στο 10ο λεπτό που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Νταμίρ Κάναντι που είχε και λανθασμένα ακυρωθέν γκολ στο πρώτο μέρος. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακόμα πιο αποφασιστικά για τον Ατρόμητο που βρήκε δίχτυα με τον Κωστόπουλο στο 49΄, τον Κουλούρη στο 59΄, τον Νσικουλού στο 65΄, τον Μανούσο στο 73΄και τον Κωστόπουλο στο 93΄ να γράφει το τελικό 6-1 με το τρίτο προσωπικό του τέρμα. Σε 5-1 είχε μειώσει προσωρινά για τον Ηρακλή ο Χασομέρης στο 85΄.

Στη Θεσσαλονίκη ο Πανιώνιος πέρασε με 4-0 από την έδρα του Απόλλωνα Πόντου για τον 8ο όμιλο. Δύο γκολ από τον Αλμπεργκ (16΄, 68΄) και άλλα δύο από τον Σιντί Αλί (41΄, 47΄) έφεραν την πρόκριση του Πανιωνίου που διπλασίασε τις νίκες του στον θεσμό.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τον τέταρτο όμιλο, ο Αρης νίκησε με 2-1 τον Αήττητο Σπάτων. Δύο γκολ πέτυχε ο Διαμαντόπουλος για τους «κίτρινους» στο 67΄ και το 76΄, ενώ για τον Αήττητο μείωσε ο Χαντί στις καθυστερήσεις. Στην Κρήτη, ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Κισσαμικός και Παναιτωλικός σε αγώνα για τον 3ο όμιλο και η ομάδα του Αγρινίου θέλει ένα θαύμα για να συνεχίσει στον θεσμό.

Στα Τρίκαλα, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 της τοπικής ομάδας, σφραγίζοντας την πρόκριση. Σκόρερ για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν ο Τσιλιανίδης στο 32ο λεπτό και οι Αρκάδες πήραν τη δεύτερη νίκη τους στον θεσμό. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, χωρίς να το καταφέρουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή