Σωτήρια εμπλοκή καλάσνικοφ

Σωτήρια εμπλοκή καλάσνικοφ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στην αλυσίδα των αιματηρών επιθέσεων, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 με τη δολοφονία του Βασίλη Γρίβα και μετράει τουλάχιστον πέντε θύματα, θεωρείται η απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του 37χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη το βράδυ της Τρίτης στην Ακτή Κονδύλη. Ο 37χρονος είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί ως επικεφαλής ομάδας εκβιαστών και το τελευταίο διάστημα σενάρια και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον εμφάνιζαν ως τον ιθύνοντα νου πίσω από συμβόλαια θανάτου κατά «νονών» της νύχτας.

Η ένοπλη επίθεση εναντίον του έγινε στις 8.50 μ.μ., έξω ακριβώς από τα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας που βρίσκεται στην Ακτή Κονδύλη 4. Οι δράστες πυροβόλησαν τον Ζαμπούνη αμέσως μόλις βγήκε από τα γραφεία της εταιρείας και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο ακριβώς απέναντι. Επέβαιναν σε λευκό βαν Volkswagen Transporter, που είχε κλαπεί την 24η Οκτωβρίου από το κέντρο της Αθήνας. Οι μαρτυρίες των πρώτων αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο ανέφεραν ότι στο βαν επέβαιναν τρία άτομα, ένα από τα οποία άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ, αφού πρώτα άνοιξε την πλαϊνή, συρόμενη πόρτα του αυτοκινήτου. Ωστόσο, στην πορεία της έρευνας προέκυψαν στοιχεία που οδηγούν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήταν δύο και ότι το όπλο χρησιμοποίησε πιθανότατα ο οδηγός του βαν. Οι δράστες έριξαν «μόλις» τέσσερις σφαίρες κατά του 37χρονου τραυματίζοντάς τον στο πόδι και στο χέρι. Τις πρώτες βοήθειες του παρείχαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου και έσπευσαν πρώτοι στο σημείο.

Εκτιμάται πως το όπλο των δραστών έπαθε εμπλοκή και γι’ αυτό ο χειριστής του κατάφερε να ρίξει μόνο τέσσερις βολίδες από τις τουλάχιστον 28 που υπήρχαν μέσα στον γεμιστήρα. Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία ήταν που ουσιαστικά έσωσε τη ζωή του 37χρονου, ο οποίος αρχικά διεκομίσθη στο Τζάνειο και από χθες νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Μετά την επίθεση, οι δράστες πυρπόλησαν το κλεμμένο βαν στην οδό Αιτωλικού. Η καμπίνα του οχήματος έχει καεί ολοσχερώς, ωστόσο το αυτοκίνητο, όπως και το καλάσνικοφ που βρέθηκε εντός, μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ χθες αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών συγκέντρωναν βίντεο από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για τις κινήσεις των δραστών πριν και μετά την απόπειρα δολοφονίας. Ο 37χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης είχε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του ένα πιστόλι Glock, το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι η προχθεσινή απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Βαγγέλη Ζαμπούνη (έχει υπό τον έλεγχό του πρατήρια υγρών καυσίμων με την εμπορική σφραγίδα της ναυτιλιακής εταιρείας που βρίσκεται στην Ακτή Κονδύλη) να αποτελεί συνέχεια μιας σειράς πρόσφατων δολοφονικών επιθέσεων που έχουν αποδοθεί στον πόλεμο για την επικυριαρχία στη νύχτα. Ξεκίνησαν τον Μάιο του 2017 με τη δολοφονία του Βασίλη Γρίβα και συνεχίστηκαν τον Ιανουάριο του 2018 με τον φόνο του Βασίλη Στεφανάκου. Ακολούθησαν η δολοφονία, τον περασμένο Απρίλιο, του Γιώργου Λίτσα στους Αγίους Αναργύρους και η εκτέλεση, τον Ιούνιο, του Μανώλη Καραγιάννη στο Παλαιό Φάληρο.

Δολοφονία 46χρονου στη Βούλα

Ενα εικοσιτετράωρο μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του 38χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Πειραιά, άγνωστοι δολοφόνησαν με τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες τον 46χρονο επιχειρηματία Γ.Μ., έξω από το σπίτι του στην Ανω Βούλα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 μ.μ. στην οδό Τροίας. Οι δράστες πλησίασαν τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία, γνωστό με το ψευδώνυμο ο «Αυστραλός», τη στιγμή που έμπαινε σε αυτοκίνητο Smart, και πυροβόλησαν εναντίον του τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο άτυχος άνδρας κατέληξε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, ο χθεσινός φόνος δεν συνδέεται με την απόπειρα δολοφονίας στον Πειραιά. Ο 46χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανάμειξη σε σοβαρή υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, ενώ είχε απασχολήσει τα εγχώρια ΜΜΕ με αφορμή τον γάμο του με γνωστή Playmate, που μετέχει σε γνωστό reality.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή