Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ενα τεστ και τίποτα παραπάνω

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Ενα τεστ και τίποτα παραπάνω

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γνώριμη έδρα της Μόσχας, όπου οι νίκες των φιλοξενουμένων είναι ελάχιστες σε κάθε Ευρωλίγκα, θα δοκιμαστεί σήμερα ο Ολυμπιακός από την αήττητη ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη και η αγωνιστική ανάλυση είναι, σχεδόν, περιττή για τη δυναμικότητά τους.

Για τον Ολυμπιακό, όμως, που έχει δημιουργήσει νικηφόρο παράδοση στον τελικό του φάιναλ φορ του 2012 και σε δύο ημιτελικούς, το 2015 και το 2017, η πιθανή ήττα στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, ακόμα κι αν ενοχλεί, ξεχνιέται γρήγορα. «Η ΤΣΣΚΑ παραμένει ομάδα υψηλού επιπέδου. Δεν αποτελεί έκπληξη αυτό για κανέναν.

Εχει πολλούς σπουδαίους παίκτες επιθετικά και ταλαντούχους. Πιστεύω, όμως, ότι η επίθεσή τους είναι προϊόν της ικανότητάς τους να οδηγήσουν τον αντίπαλό τους σε λάθη, στην έφεσή τους στα ριμπάουντ και στη δυνατότητά τους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Μπλατ που δεν θα έχει στη διάθεσή του για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, τον Γιάνις Στρέλνιεκς.

«Πρέπει να περιορίσουμε τις ευκαιρίες για εύκολο καλάθι που η ΤΣΣΚΑ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει. Κόντρα σε μια τόσο καλή ομάδα όπως είναι η ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να είσαι ικανός να την περιορίσεις παίζοντας καλή άμυνα, αλλά παράλληλα θα πρέπει να σκοράρεις. Οπότε ας ελπίσουμε πως θα κάνουμε και τα δύο», κατέληξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και απέφυγε να δείξει προτίμηση σε πιθανή νίκη της ομάδας του στο σημερινό παιχνίδι ή στο φάιναλ φορ, ύστερα από 8 μήνες, κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. «Ας μη βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο» ήταν η απάντηση του Αμερικανοϊσραηλινού προπονητή, ενώ στον αντίποδα, ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε τη διατήρηση ανταγωνιστικότητας του Ολυμπιακού και την αλλαγή προπονητικής φιλοσοφίας από τον Σφαιρόπουλο στον Μπλατ. «Παίζουμε στην έδρα μας, είμαστε αήττητοι, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε στις δύο πρώτες αγωνιστικές ότι παίζει καλύτερα εκτός έδρας».

Στο σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής θα παίξουν Μπασκόνια -Νταρουσάφακα, Φενέρμπαχτσε – Μπάγερν και Μπαρτσελόνα – Μακάμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή