Δολοφονία του «Γουάιτι» στη φυλακή

Δολοφονία του «Γουάιτι» στη φυλακή

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ομοσπονδιακή φυλακή στη Δυτική Βιρτζίνια βρέθηκε νεκρός ο Tζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ, ο οποίος ζούσε μία διπλή ζωή ως ένας από τους πιο διαβόητους μαφιόζους της Βοστώνης αλλά και μυστικός πληροφοριοδότης του FBI προτού βγει στην παρανομία επί 16 χρόνια. Το FBI ερευνά την υπόθεση θανάτου του Μπάλτζερ και ένας υπάλληλος της φυλακής, που έχει γνώση της κατάστασης, δήλωσε ότι ο θάνατος του Μπάλτζερ ερευνάται ως δολοφονία.

Ο Μπάλτζερ, ο οποίος ήταν 89 ετών, είχε μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα μία ημέρα νωρίτερα με αναπηρικό αμαξίδιο, όπως τόνισε ο υπάλληλος των φυλακών. Στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης δύο άνδρες εμφανίζονται να μπαίνουν στο κελί του. Το πτώμα του ανακαλύφθηκε τυλιγμένο σε ένα σεντόνι και ο διαβόητος μαφιόζος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού τόσο πολύ που αίμα έτρεχε από τα αυτιά του. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δεν αναφέρθηκαν στην αιτία θανάτου, αλλά η Υπηρεσία Σωφρονιστικών Καταστημάτων ανακοίνωσε ότι κανείς άλλος κρατούμενος ή προσωπικό των φυλακών δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τον υπάλληλο των φυλακών, ο Μπάλτζερ αναζητήθηκε όταν δεν παρουσιάστηκε για πρωινό και βρέθηκε νεκρός, γεγονός που υποδεικνύει ότι σκοτώθηκε νωρίς το πρωί ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο δικηγόρος του Χένρι Μπρέναν, πάντως, δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει αυτές τις αναφορές.

Ο Μπάλτζερ καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2013 για έντεκα δολοφονίες και άλλα αδικήματα σε δύο φορές ισόβια και πέντε χρόνια. Σίγουρα η φυλακή ήταν ένα από τα πράγματα που ο Μπάλτζερ προσπάθησε παντειοτρόπως να αποφύγει, σκοτώνοντας πιθανούς μάρτυρες και ζώντας σαν φυγόδικος επί δεκαέξι χρόνια. Ολα, όμως, τελείωσαν χάρη σε μία πληροφορία από μία πρώην βασίλισσα της ομορφιάς από την Ισλανδία με αποτέλεσμα να συλληφθεί τον Ιούνιο του 2011 στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, όπου ζούσε με την σύντροφό του.

Ο Μπάλτζερ και η συμμορία του «Γουίντερ Χιλ» έδρασαν περισσότερο από δύο δεκαετίες στην ιρλανδοκρατούμενη νότια Βοστώνη. Επιδίδονταν σε εκβιασμούς, δολοφονίες, τοκογλυφία, τυχερά παιχνίδια, διακίνηση και εμπόριο ναρκωτικών.

Η ζωή του Μπάλτζερ έχει γίνει ταινία το 2015 με τον τίτλο «Black Mass». Toν Mπάλτζερ υποδύθηκε ο Τζόνι Ντεπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή