«House of Cards»: Ιντριγκες, δολοφονίες και ο «άσος στο μανίκι» της Κλερ Αντεργουντ

«House of Cards»: Ιντριγκες, δολοφονίες και ο «άσος στο μανίκι» της Κλερ Αντεργουντ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από ό,τι σας είπε ο Φράνσις τα τελευταία πέντε χρόνια μην πιστεύετε λέξη. Θα είναι διαφορετικά τώρα, ανάμεσα σε εσάς και εμένα. Εγώ θα σας πω την αλήθεια». Επειτα από πέντε σεζόν, η Κλερ Αντεργουντ είναι η αδιαμφισβήτητη οικοδέσποινα του «House of Cards», η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Η κάμερα της ανήκει ολοκληρωτικά και εγκαινιάζει την ολόδική της επικοινωνία με τους θεατές με φράσεις όπως η παραπάνω. Επειτα από την απόλυση του Κέβιν Σπέισι λόγω της ανάμειξής του στο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης που συγκλόνισε το Χόλιγουντ, η τελευταία σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς του Netflix, που προβάλλεται στην Ελλάδα και από την Cosmote tv, προκάλεσε επί μήνες συζητήσεις και εικασίες. Πώς θα «εξαφανιστεί» ο Φρανκ Αντεργουντ, θα μπορέσει η Ράιτ να σηκώσει στους ώμους της το βάρος του πολυαναμενόμενου φινάλε και πώς θα είναι το «House of Cards» χωρίς τον έναν από τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες;

Η παρτίδα για την τελευταία σεζόν στήνεται από την αρχή του πρώτου επεισοδίου: Ο Φρανκ είναι νεκρός, η Κλερ είναι ελεύθερη από την παρουσία του, αλλά αιχμάλωτη της κληρονομιάς του. Νέοι εχθροί εμφανίζονται στο προσκήνιο (στο καστ έχουν προστεθεί η Νταϊάν Λέιν και ο Κρεγκ Κινίαρ), παλιές συμμαχίες αμφισβητούνται, καινούργιες εγκαινιάζονται. Ούτε από τη σεζόν αυτή θα λείπουν οι ίντριγκες, οι δολοφονίες, οι μακιαβελικές κινήσεις –αν κρίνουμε από τα πρώτα τρία επεισόδια που δόθηκαν για review– και, όπως έχει υποσχεθεί η Ρόμπιν Ράιτ σε συνεντεύξεις της, το τέλος «θα σας σοκάρει τόσο που δεν θα το πιστεύετε». Ο Κέβιν Σπέισι όμως λείπει. Λείπει η στιβαρή παρουσία του, ο στόμφος, το εκτόπισμα της ερμηνείας του. Η σειρά μοιάζει «μισή», παρά τη σαρωτική παρουσία της προέδρου ή ίσως και εξαιτίας αυτής, γιατί αυτή τη φορά δεν έχει αντίβαρο ούτε ισάξιο συμπρωταγωνιστή. Οι αντίπαλοί της μοιάζουν «λίγοι» και η χημεία, η καθηλωτική ένταση των σκηνών που μοιραζόταν με τον «ατιμασμένο» πια Σπέισι δεν αναπληρώνεται. Φυσικά όλα τα στοιχεία που έκαναν το «House of Cards» μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων δεκαετιών παραμένουν: οι ερμηνείες, το καλοδουλεμένο σενάριο, η καλοκουρδισμένη παραγωγή, η ευφυής σκηνοθεσία.

Η 6η σεζόν του House of Cards κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 4/11 στις 21.00, στο Cosmote Cinema 4HD και θα είναι διαθέσιμο on demand στην υπηρεσία Cosmote TV Plus και στο Netflix από 2/11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή