80 χρoνια πριν… 1-11-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΝΙΚΟΣ: Πανικός προεκλήθη μεταξύ πολλών νευρικών ακροατών του ραδιοφώνου εις τας Ηνωμένας Πολιτείας κατόπιν εκπομπής περιλήψεως του μυθιστορήματος του Ουέλς, το οποίον φέρει τον τίτλον «Πόλεμος των Κόσμων». Η αντικατάστασις των αρχικών ονομάτων του βιβλίου υπό ονομάτων αμερικανικών πόλεων έσχεν ως αποτέλεσμα να γεννηθούν φόβοι και χιλιάδες κόσμου […] εζήτουν πληροφορίας διά των τηλεφώνων. Εδέησε να γίνη ειδική εκπομπή […] και να αναγγελθή ότι δεν πρόκειται περί πραγματικότητος [φωτ. Ο Ουέλς στην ειδική εκπομπή].

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΑΦΟΥ:  […] πρόκειται να ανοιχθή […] ο τάφος του ποιητού Εδμόνδου Σπένσερ [φωτ.], όπου θα ερευνηθή αν υπάρχει ελεγείον γραμμένον από τον Σαίξπηρ. […] όταν ο Σπένσερ απέθανε τω 1599 πολλοί μεγάλοι ποιητές της εποχής του παρηκολούθησαν την κηδείαν του και έρριψαν εις τον τάφον του ελεγεία.

ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: […] η αιγυπτιακή κυβέρνησις απεφάσισε να συγκροτήση στρατόν συγχρονισμένον εξ 100 χιλιάδων ανδρών και αεροπορίαν επίσης συγχρονισμένην με 1.000 νεώτατα αεροπλάνα, καθώς και ναυτικήν δύναμιν. […] είναι πιθανόν να αποσταλούν εις Αγγλίαν Αιγύπτιοι αξιωματικοί διά να εκπαιδευθούν […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή