Eρευνα σε βάρος επιχειρηματία που χρηματοδότησε εκστρατεία υπέρ του Brexit

Eρευνα σε βάρος επιχειρηματία που χρηματοδότησε εκστρατεία υπέρ του Brexit

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eρευνα σε βάρος του Βρετανού επιχειρηματία Άρον Μπανκς, ο οποίος χρηματοδότησε μια από τις βασικές εκστρατείες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ανακοίνωσε πως ξεκίνησε βρετανική υπηρεσία δίωξης εγκλήματος NCA.

Ο Μπανκς, που φωτογραφήθηκε μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον βασικό υπέρμαχο του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ έξω από έναν επίχρυσο ανελκυστήρα λίγο μετά την εκλογική νίκη του Τραμπ το 2016, δήλωσε ότι καλωσορίζει την έρευνα.

«Είναι μια ευκαιρία για εμάς να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα», δήλωσε ο Μπανκς στο Reuters. «Η Εκλογική Επιτροπή έχει πει ότι ίσως διαπράχθηκαν αδικήματα, αλλά δεν έδωσε αποδεικτικά στοιχεία».

Ο Μπανκς δήλωσε ότι απέστειλε επιστολή στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ζητώντας να διενεργηθεί έρευνα.

Η NCA, που ερευνά το οργανωμένο έγκλημα και τα σοβαρά εγκλήματα, ανακοίνωσε ότι η έρευνα έρχεται μετά από παραπομπή της υπόθεσης από την Εκλογική Επιτροπή, αλλά ότι θα επεκταθεί σε αδικήματα πέραν της παραβίασης του εκλογικού νόμου.

Ο Μπανκς, ο οποίος ενόψει του δημοψηφίσματος του 2016 για το Brexit χρηματοδότησε το Leave.EU, μια εκστρατεία της οποίας ηγείτο ο Φάρατζ που ήταν τότε αρχηγός του κόμματος UKIP, έχει κληθεί να απαντήσει σε ερωτήματα βουλευτών στο κοινοβούλιο για την πηγή των περιουσιακών του στοιχείων.

«Η Rock Holdings είναι μια εταιρία η οποία μου ανήκει και την οποία ελέγχω και είμαι Βρετανός φορολογούμενος, ποτέ δεν ήρθαν σε αυτή ρωσικά ή ξένα χρήματα», δήλωσε ο Μπανκς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή