Βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει την ακριβή στιγμή της έκρηξης στον ρωσικό πύραυλο Soyuz

Βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει την ακριβή στιγμή της έκρηξης στον ρωσικό πύραυλο Soyuz

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική εταιρεία διαστήματος Roscosmos έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται η ακριβής στιγμή κατά την οποία προκλήθηκε το ατύχημα στο Soyuz.

Το ατύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα κατά τη διάρκεια εκτόξευσης ενός ρωσικού πυραύλου Σογιούζ προκλήθηκε από έναν ελαττωματικό αισθητήρα, δήλωσε ο Σεργκέι Κρικάλεβ, εκτελεστικός διευθυντής των επανδρωμένων προγραμμάτων της Roscosmos.

«Η αιτία της δυσλειτουργίας ήταν ο αισθητήρας που καθορίζει τον διαχωρισμό του πρώτου από τον δεύτερο όροφο του πυραύλου», επεσήμανε ο Κρικάλεβ

Παρουσιάζοντας τα ευρήματα της επίσημης έρευνας για το ατύχημα, ο Ιγκόρ Σκορομπογκάτοφ είπε στους δημοσιογράφους πως άλλοι δύο πύραλοι Σογιούζ μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα και πως πρόσθετοι έλεγχοι διεξάγονται στη διαδικασία συναρμολόγησης του πυραύλου.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική εταιρεία διαστήματος Roscosmos:

Στις 11 Οκτωβρίου ο Αμερικανιός αστροναύτης Νικ Χέιγκ και ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οβτσινίν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή τους και να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στον πύραυλο Σογιούζ που θα τους μετέφερε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή