Τα κοκτέιλ του μέλλοντος

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ας ξεκινήσουμε με μερικά στατιστικά στοιχεία: περίπου το ένα τέταρτο των πολιτών των ΗΠΑ και το ένα πέμπτο των Βρετανών καταναλωτών προτιμούν ένα κοκτέιλ όταν βρίσκονται έξω με φίλους. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το Cocktail Week του Λονδίνου –το μεγαλύτερο φεστιβάλ αλκοολούχων ποτών στον κόσμο– κατάφερε να τετραπλασιάσει τον όγκο συμμετεχόντων σε 230 bars και σε 30.000 cocktail lovers, κατά προσέγγιση. Αυτό δείχνει με σαφήνεια ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή αναγέννησης στον κόσμο των κοκτέιλ. Προσωπικότητες του διεθνούς χώρου των ποτών στη φετινή συνάντηση στο Βερολίνο για τη δέκατη επέτειο του World Class συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και τελικά κατέγραψαν τις τάσεις που θα επικρατήσουν παγκοσμίως το 2019 στον τομέα των κοκτέιλ. Τρεις είναι οι βασικές:

Low and no 

Ολοένα και περισσότερα serves με χαμηλό ποσοστό ή καθόλου αλκοόλ θα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στα μενού των bars, καθώς η σημασία του well-being συνεχίζει να μεγαλώνει.

MyCocktail

Η αύξηση των drink influencers έχει ως αποτέλεσμα να κυριαρχούν εικόνες από αριστοτεχνικά serves στα social media, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για δημιουργία γευστικών προτάσεων, τόσο στα bars όσο και στο σπίτι. 

Sustaining the momentum

Όλοι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση και στην εμπειρία ενός ποιοτικά φτιαγμένου ποτού στρέφονται πλέον προς μια βιώσιμη αναδιάρθρωση, που επεκτείνεται και σε άλλες μεθόδους πέρα από τη μείωση χρήσης πλαστικού για ποτήρια και καλαμάκια, καθώς και τη συνολική μείωση χρήσης χαρτοπετσετών. 

Προτάσεις

Κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα trends που θα δούμε μέσα στο 2019:  

Tea tonic

Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων, εμπνευσμένος από το δημοφιλές «coffee tonic». Αυτό το μη αλκοολούχο κοκτέιλ συνδυάζει το μαύρο τσάι και το Seedlip Spice 94 με τη γλυκύτητα ενός premium maple syrup και το tonic water: 30 ml Cold Brew Black Tea / 60 ml Seedlip Spice 94 (το πρώτο παγκοσμίως spirit χωρίς αλκοόλ) / 22 ml High-Quality Maple Syrup / 90 ml Fever Tree Tonic Water

Duchess of Ayrshire

Μια νέα οπτική στο κλασικό Johnnie Walker Highball, το Duchess of Ayrshire αποτίνει φόρο τιμής στην περιοχή από την οποία καταγόταν η οικογένεια Walker, η οποία και διαμόρφωσε την κληρονομιά του brand Johnnie Walker, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα: 45 ml Johnnie Walker Black Label Blended Whisky / 15 ml Premium Apricot Liqueur / 15 ml Amontillado Sherry / 2 ml Malagasy Chocolate Bitters / 90 ml Ginger Beer / 90 ml σόδα 

Cavendish Coffee

Ο συνδυασμός της Ketel One Vodka με cold brew καφέ και μπανάνα της ποικιλίας Cavendish είναι μία από τις αγαπημένες μας γεύσεις. Αυτή είναι μια παραλλαγή στο κλασικό Ketel Espresso, το οποίο ολοκληρώνεται άψογα με υψηλής ποιότητας κόκκινο βερμούτ Moondog με Latin American Bitters. 45 ml Ketel One Vodka / 15 ml Belsazar Red Vermouth / 15 ml Premium Banana Liqueur /60 ml Cold Brew Coffee /2 ml Moondog Latin American Bitters. ■

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή