Ευρωλίγκα: «Γλυκιά» ήττα για Ολυμπιακό

Ευρωλίγκα: «Γλυκιά» ήττα για Ολυμπιακό

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» την πρώτη ήττα της ΤΣΣΚΑ στην 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, αλλά τρία χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και η υπερβολή του Βασίλη Σπανούλη να «σκοτώσει» τους γηπεδούχους, με το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο και ύστερα από δυο εύστοχα, επέτρεψαν στους Μοσχοβίτες να νικήσουν (69-65) και να παραμείνουν στη βαθμολογική κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να περιορίσουν την επιθετική παραγωγικότητα της ΤΣΣΚΑ κάτω των 70 πόντων, ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο (31-35), έχασαν κατά κράτος στην τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 21-9 και στις λεπτομέρειες των τελευταίων 65 δευτερολέπτων δεν είχαν σωστές αποφάσεις στην επίθεσή τους.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έδωσε ρεσιτάλ δημιουργίας και εκτελεστικότητας, αναγκάζοντας τον συμπαίκτη του Ντε Κολό να είναι θεατής στον πάγκο, ενώ ο Ουίλ Κλάιπερν σημείωσε καθοριστικά καλάθια, με αποκορύφωμα στα 21΄΄ πριν από τη λήξη και τις δύο βολές που σκόραρε. Στον αντίποδα, ο Σπανούλης προσπάθησε μόνο με τη συνεισφορά των Πρίντεζη και Γκος να λυγίσει την ΤΣΣΚΑ, ισοφάρισε σε 61-61 στο 37΄, ξυπνώντας «εφιάλτες» των φάιναλ φορ, αλλά η «μοναξιά» του τον οδήγησε και σε κακές επιλογές. Ο Ντέιβιντ Μπλατ, πέραν της καλής αμυντικής λειτουργίας, δεν βρήκε ικανοποιητικό σκορ από τους Τίμα, Μάντζαρη, Παπανικολάου, Τουπάν και Μιλουντίνοφ.

ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό, Πίτερς 6 (2), Αντόνοφ, Ροντρίγκεθ 20 (6), Βορόντσεβιτς 3 (1), Κλάιμπερν 17, Χίγκινς 11, Χάκετ, Κουλάγκιν 2, Χάινς 6, Χάντερ 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουίλιαμς-Γκος 13 (3), Τουπάν, Σπανούλης 16 (3), Τίμα, Μιλουτίνοβ 7, Βεζένκοβ, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης, Λε Ντέι 8.

• O απολογισμός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας δεν είναι ικανοποιητικός με την… ισοπαλία των νικών και των ηττών, και ο σημερινός αγώνας των «πρασίνων» με την Μπούντουσνοστ, στην Ποντγκόριτσα (20.00), λαμβάνει τον χαρακτηρισμό του τελικού. Η περυσινή κάτοχος της Αδριατικής Λίγκας έχει γνωρίσει μόνο ήττες, βρίσκεται στην τελευταία βαθμολογική θέση μαζί με τη Χίμκι και στοχεύει στην πρώτη νίκη της στη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να έχει δεδομένη επικινδυνότητα για τον πρωταθλητή Ελλάδας.

«Δεν μπορούμε να αναφερθούμε στο παρελθόν, κοιτάζουμε το τώρα. Είναι νωρίς να μιλάμε για τελικούς, αλλά αυτός ο αγώνας είναι σαν τελικός για εμάς. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που μπορεί να μην έχει νίκη, αλλά ολοένα και βελτιώνεται», είπε ο Πασκουάλ, που χαιρέτισε την επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι. Η πέμπτη αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τις αναμετρήσεις Ζαλγκίρις – Ρεάλ, Χίμκι – Γκραν Κανάρια και Ζαλγκίρις – Ρεάλ. Αλλα αποτελέσματα: Μπασκόνια – Νταρουσάφακα 82-56, Φενέρ – Μπάγερν 88-84.

• Χωρίς νίκη συνεχίζει στην Ευρωλίγκα γυναικών ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε 85-69 από τη Σοπρόν στην Ουγγαρία.

• Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Παρτίζαν θα έχει ξένο προπονητή, τον Ιταλό Αντρέα Τρινκέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή