ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα χρηματοδότηση 12 εκατ. δολ. έλαβε η startup Blueground

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

H ελληνική startup Blueground ανακοίνωσε έναν ακόμη κύκλο χρηματοδότησης ύψους 12 εκατ. δολ., αγγίζοντας πλέον τα 20 εκατ. δολ. συνολικής χρηματοδότησης. H τελευταία αυτή επένδυση αποτελεί τον τέταρτο και μεγαλύτερο γύρο χρηματοδότησης, στο οποίο συμμετείχαν επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς. Το ευρωπαϊκό fund VentureFriends ηγήθηκε του γύρου επένδυσης, ενώ συμμετείχαν ακόμη το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst και το Jabbar Internet Group με έδρα τη Μέση Ανατολή. Η επένδυση αυτή θα δώσει στην Blueground τη δυνατότητα να επεκτείνει τις εργασίες της τόσο στις υπάρχουσες πόλεις όπου δραστηριοποιείται όσο και στις νέες αγορές.

Σημειώνεται ότι η Blueground αποτελεί μία από τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες στον χώρο της φιλοξενίας και έχει στο χαρτοφυλάκιό της πάνω από 1.500 διαμερίσματα υψηλής ποιότητας σε εννέα πόλεις, σε τρεις ηπείρους (Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Ουάσιγκτον, Σαν Φρανσίσκο και Λος Αντζελες). Στόχος της Blueground είναι να δραστηριοποιείται σε 50 πόλεις με 50.000 ακίνητα μέχρι το 2023.

Ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, συνιδρυτής και CEO της Blueground, δήλωσε σχετικά: «Η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι αλλαγές στον τρόπο που ζούμε δημιουργούν ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες στον κλάδο του real estate-tech διεθνώς. Στην Blueground αντιληφθήκαμε νωρίς ένα σημαντικό κενό στην αγορά και δημιουργήσαμε ένα προϊόν που αλλάζει ριζικά την εμπειρία ενοικίασης διαμερισμάτων. Mε τη χρηματοδότηση που λάβαμε, συνεχίζουμε την πορεία μας προς την επίτευξη των τριών βασικών μας στόχων: την περαιτέρω επέκταση του κύκλου εργασιών μας, τη συνεχή βελτίωση του προϊόντος μας και τη δημιουργία ενός οργανισμού που προσελκύει και αναπτύσσει ταλαντούχους επαγγελματίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Παράλληλα, αναφορικά με το όραμα της εταιρείας για την Αθήνα, ο Θάνος Γεραμάνης, COO και επικεφαλής της Ελλάδας, προσέθεσε: «Ο στόχος για την Αθήνα είναι όχι μόνο να διατηρήσουμε την ταχεία ανάπτυξή μας αλλά και να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην πρωτεύουσα, ξεπερνώντας τα 1.000 διαμερίσματα μέσα στα επόμενα χρόνια». Η Blueground μισθώνει επιλεγμένα διαμερίσματα στις πιο δημοφιλείς περιοχές, στο κέντρο της Αθήνας, σε βόρεια και νότια προάστια, τα οποία επιπλώνει και εξοπλίζει πλήρως, μετατρέποντάς τα σε υψηλής ποιότητας διαμερίσματα. Στη συνέχεια, τα παρέχει σε όλους όσοι αναζητούν το ιδανικό επιπλωμένο διαμέρισμα για να μείνουν από ένα μήνα μέχρι μερικά χρόνια. Σημειώνεται ότι η καινοτομία της εταιρείας παρέχει στους ιδιοκτήτες ακινήτων σημαντικά πλεονεκτήματα όπως σταθερό μηναίο εισόδημα αλλά και συμβόλαια μακράς διαρκείας.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ