Απείχαν 94.000 εργαζόμενοι της Google διαμαρτυρόμενοι για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης

Απείχαν 94.000 εργαζόμενοι της Google διαμαρτυρόμενοι για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Συντονισμένη αποχή από την εργασία τους πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι της Google σε πολλά μέρη του κόσμου, διαμαρτυρόμενοι για την ανεκτική στάση της εταιρείας απέναντι σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης με δράστες στελέχη της εταιρείας.

Τα γραφεία τους εγκατέλειψαν έτσι χθες το πρωί εργαζόμενοι από το Τόκιο και τη Σιγκαπούρη, μέχρι και το Λονδίνο. Στο Δουβλίνο, διοργανωτές της διαμαρτυρίας με μεγάφωνα εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ άλλοι υπάλληλοι του διαδικτυακού κολοσσού επέλεξαν να παραμείνουν εντός των κτιρίων, αλλά μακριά από τα γραφεία τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κουλτούρα περιφρόνησης προς τις γυναίκες.

Η διαμαρτυρία, με τίτλο «Αποχή για Αληθινή Αλλαγή» πραγματοποιείται μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας New York Times για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης με δράστη τον δημιουργό του λογισμικού Android, Αντι Ρούμπιν. Το ρεπορτάζ των Times αποκάλυψε ότι ο Ρούμπιν έλαβε 900 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση απόλυσης το 2014, παρότι η Google θεώρησε τις καταγγελίες εναντίον του άξιες διερεύνησης.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιτσάι ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις πράξεις ορισμένων στελεχών. «Συνειδητοποιώ την οργή και την απογοήτευση που νιώθουν πολλοί. Νιώθω κι εγώ το ίδιο και δεσμεύομαι σε προώθηση μέτρων που θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αυτό», είπε ο κ. Πιτσάι.

Σε μήνυμά τους την περασμένη εβδομάδα, ανώτατα στελέχη της Google αποκάλυψαν ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε 48 απολύσεις, μεταξύ των οποίων 13 ανώτατα στελέχη, για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης τα τελευταία χρόνια. Οι απολυθέντες δεν έλαβαν αποζημιώσεις. Η χθεσινή αποχή δείχνει, όμως, ότι οι 94.000 εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται τη διοίκηση και τις δεσμεύσεις της για πάταξη του χρόνιου φαινομένου της σεξουαλικής παρενόχλησης και του μισογυνισμού στους χώρους εργασίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή