Νέες καταγγελίες κατά του Χάρβεϊ Ουάινσταϊν

Νέες καταγγελίες κατά του Χάρβεϊ Ουάινσταϊν

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Ουάινσταϊν, από τον οποίο ξεκίνησε η λαίλαπα των αποκαλύψεων για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών από ισχυρούς άνδρες, αντιμετωπίζει νέα κατηγορία, αυτήν τη φορά για επίθεση εναντίον μιας 16χρονης Πολωνής, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, ο παραγωγός την υποχρέωσε να τον αγγίξει στα γεννητικά του όργανα και την υπέβαλε σε χρόνια παρενόχληση και κακοποίηση. Η ίδια ανέφερε πως συνάντησε τον Ουάινσταϊν το 2002 για ένα γεύμα με στόχο να προωθήσει την καριέρα της στην υποκριτική.

Ο δικηγόρος του Ουάινσταϊν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, αρνείται τις κατηγορίες. Η νεαρή γυναίκα, που κατονομάζεται μόνο ως Τζέιν Ντο στα δικαστικά έγγραφα, διατείνεται ότι ο μεγαλοπαραγωγός την πήγε στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν και δεν έχασε χρόνο, απαιτώντας επιθετικά και απειλητικά να κάνει σεξ μαζί της, παρόλο που γνώριζε πως ήταν μόλις 16 ετών. Της είπε ότι αν ήθελε να γίνει ηθοποιός, θα πρέπει να αισθάνεται άνετα με ό,τι τής ζητάει ο σκηνοθέτης να κάνει, να διώξει τις αναστολές της και να εμφανιστεί γυμνή. Αυτό ισχυρίζεται η κοπέλα και συμπληρώνει ότι ο Ουάινσταϊν συνέχισε να την παρενοχλεί για μία δεκαετία, περίπου, προσφέροντάς της ρόλο κομπάρσου το 2004. «Οπως και τόσες άλλες γυναίκες σε αυτήν την υπόθεση που αποκαλύφθηκε πως ψεύδονταν, και η συγκεκριμένη ιστορία, ηλικίας σχεδόν 20 ετών, θα αποδειχθεί πανηγυρικά πως είναι ψευδής», ανακοίνωσε ο συνήγορός του.

Ο Ουάινσταϊν κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από 70 και πλέον γυναίκες. Οι κατηγορίες εναντίον του συνέβαλαν στη γιγάντωση του κινήματος #MeToo, στο πλαίσιο του οποίου εκατοντάδες γυναίκες κατήγγειλαν ισχυρούς άνδρες για ανάλογα περιστατικά. Η προσφυγή της Τζέιν Ντο στρέφεται κατά του Ουάινσταϊν, της επιχείρησής του και της εταιρείας παραγωγής Miramax. Υπενθυμίζεται πως ο Ουάινσταϊν αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, για τις οποίες, εάν κριθεί ένοχος, θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή