Βρετανία: Έρευνες της Scotland Yard στο Εργατικό Κόμμα σχετικά με κατηγορίες για αντισημιτισμό

Βρετανία: Έρευνες της Scotland Yard στο Εργατικό Κόμμα σχετικά με κατηγορίες για αντισημιτισμό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική έρευνα άρχισε σχετικά με τις κατηγορίες για αντισημιτισμό στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα η Scotland Yard.

Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωση πως την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου έλαβε ένα «φάκελο που περιέχει έγγραφα έπειτα από μια συνέντευξη που δόθηκε στο LBC Radio».

«Το περιεχόμενο εξετάσθηκε από ειδικούς πράκτορες» και «άρχισε ποινική έρευνα σχετικά με ορισμένους από τους ισχυρισμούς που περιέχονται στα έγγραφα αυτά», εξήγησε η Scotland Yard.

Ένας εσωτερικός φάκελος του Εργατικού Κόμματος που περιλαμβάνει 45 υποθέσεις, μεταξύ των οποίων μηνύματα μίσους που αναρτήθηκαν από μέλη του κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διέρρευσε στον ραδιοσταθμό LBC.

Ο ραδιοσταθμός διαβίβασε τον φάκελο αυτόν στην επικεφαλής της Scotland Yard Κρεσίντα Ντικ. Η αστυνομία εργάσθηκε σε συνεργασία με την εισαγγελία πριν ασκηθούν διώξεις.

Το Εργατικό Κόμμα δήλωσε έτοιμο να συνεργασθεί με τους ερευνητές.

«Το Εργατικό Κόμμα έχει ένα σταθερό σύστημα για να ερευνά τις προσφυγές για φερόμενες παραβάσεις των κανόνων του Εργατικού Κόμματος που διαπράττονται από μέλη».

«Όποιο πρόσωπο θεωρεί πως είναι θύμα παράβασης οφείλει να το επισημαίνει στην αστυνομία», προσθέτει το κόμμα που έχει περάσει τους τελευταίους μήνες αντικρούοντας κατηγορίες για αντισημιτισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή