ΑΤΖΕΝΤΑ

6η Μπιενάλε της Αθήνας: Περιπλανηθείτε και ενΑΝΤΙωθείτε

Η φετινή διοργάνωση απλώνεται σε τέσσερα κτίρια του αθηναϊκού κέντρου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τα δέκα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, οι καταστροφές και τα δίπολα, ο κανιβαλισμός των σόσιαλ μίντια, η παρακμή, γέννησαν το «ΑΝΤΙ», την έννοια της εναντίωσης ως τμήματος μιας συλλογικής ταυτότητας. Με τον όρο και τη στάση του «ΑΝΤΙ» παίζει η φετινή 6η Μπιενάλε της Αθήνας για να θέσει ενδιαφέροντα ερωτήματα: Πώς λειτουργεί η εναντίωση σήμερα ή τι ταυτότητες κατασκευάζει;

Το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία να περιπλανηθείτε στους χώρους της Μπιενάλε που φέτος απλώνεται σε τέσσερα εμβληματικά κτίρια του παρηκμασμένου αθηναϊκού κέντρου. Παρουσιάζονται έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που καλύπτουν μεγάλη γκάμα της σύγχρονης τέχνης, εγκαταστάσεις, ζωγραφική, βίντεο αρτ. Και ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναπαράσταση χώρων και λειτουργιών όπως το γυμναστήριο, το σούπερ μάρκετ κ.ά.

Ξεκινήστε από το κεντρικό κτίριο της έκθεσης «ΑΝΤΙ», το κτίριο Ταχυδρομείων, Τηλεγραφημάτων και Τηλεφωνίας στην οδό Σταδίου και συνεχίστε στο ξενοδοχείο «Esperia Palace», στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη, στο Μέγαρο της οδού Κολοκοτρώνη όπου στεγαζόταν έως πρόσφατα το Ταμείο Συνταξιούχων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΤΣΜΕΔΕ). Η 6η Μπιενάλε είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ζακ/Zackie Oh Κωστόπουλου.

​​Διάρκεια ώς τις 9/12.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ