«This is Athens & Partners»: Σύμπραξη για την Αθήνα

«This is Athens & Partners»: Σύμπραξη για την Αθήνα

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με βασική αποστολή τη σταδιακή καθιέρωση της Αθήνας ως κορυφαίου ευρωπαϊκού προορισμού για επισκέπτες, κατοίκους, επαγγελματίες και επενδυτές, ο Δήμος Αθηναίων, ο ΣΕΤΕ, η Aegean και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το «This is Athens & Partners». Πρόκειται για μια σύμπραξη μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και των παραπάνω ιδιωτικών φορέων με στόχο την ενίσχυση της εικόνας αλλά και της ουσίας της πόλης. Συζητώντας για τη σημασία της εικόνας μιας πόλης για τον τουρισμό της, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανομία που επικρατεί στην πόλη.

«Η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και το άσυλο στα πανεπιστήμια αποτελούν σοβαρότατα θέματα για τα οποία εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα παρέμβασης. Πρέπει, όμως, η κεντρική εξουσία να αναλάβει την ευθύνη της», τόνισε, υπονοώντας ότι η πολιτική βούληση προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας είναι «χλιαρή». Ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φαινόμενο Airbnb που έχει μετατρέψει ορισμένες περιοχές «από μεσοαστικές γειτονιές σε τουριστικές, όπως για παράδειγμα το Κουκάκι». «Αν έχεις διαμορφώσει μια πόλη ελκυστική για τους κατοίκους της, τότε θα προσελκύσει και τουρίστες. Αν, όμως, την κάνεις ελκυστική μόνο για τους τουρίστες, οι πολίτες δεν επωφελούνται», σημείωσε ο κ. Καμίνης, αναφερόμενος σε παραδείγματα πόλεων που αναζητούν τρόπους να αποτρέψουν την έλευση τουριστών.

«This is Athens & Partners»: Σύμπραξη για την Αθήνα-1

Αποστολή του «This is Athens & Partners» είναι να γίνει η Αθήνα ένας κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της σύμπραξης, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΙΣΝ, οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων απηύθυναν πρόσκληση συμμετοχής σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης με στόχο τη διεύρυνση του «This is Athens & Partners» και κατ’ επέκταση την ενίσχυση του αναπτυξιακού αποτυπώματός του στην οικονομία επισκεπτών της πόλης.

«Ολοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια έχουμε καταλάβει ότι η συνεργασία φέρνει καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τις μεμονωμένες ενέργειες. Είναι πιο σημαντικό ακόμη και από τη συνεργασία με το Δημόσιο για εμένα να δω 15, 20, 30, 40 επιχειρηματίες, που έχουν να κάνουν με τις υποδομές της πόλης, το λιμάνι, άλλα και μεγάλα ξενοδοχεία και υπηρεσίες να συμμετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα και να κάθονται σε ένα τραπέζι, να συνεισφέρουν οικονομικά, όχι επειδή κάποιος τους υποχρεώνει, αλλά επειδή επιλέγουν να συντονίζονται για το τι μπορούν να κάνουν για αυτή την πόλη με μία κοινή ευθύνη», τόνισε ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης.

«Με τη συνεργασία αυτή δεν εφευρίσκουμε τον τροχό, αλλά κάνουμε ό,τι κάνει κάθε σοβαρή πόλη που σέβεται τον εαυτό της», τόνισε ο CEO του ΔΑΑ Γιάννης Παράσχης. Ο ίδιος, ερωτηθείς, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη διακοπή της απευθείας σύνδεσης του μετρό προς το αεροδρόμιο που ξεκίνησε από χθες, τονίζοντας ότι «ευελπιστούμε ότι αποτελεί προσωρινό μέτρο».

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι πρέπει να δεσμευτούν απέναντι στον τουρισμό, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος: «Η χάραξη τουριστικής στρατηγικής οφείλει πλέον να αρχίζει και να τελειώνει με την προσαρμογή στη νέα εποχή και στις σύγχρονες τάσεις που απαιτούν συνεργασίες και συνέργειες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή