80 χρoνια πριν… 2-11-1938

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ»: Η νέα ελληνική ταινία «Προσφυγοπούλα» […] είναι αναντιρρήτως η καλυτέρα από όσας ελληνικές ταινίες είδαμε μέχρι σήμερον. Το σενάριό της είναι αρκετά ενδιαφέρον, οι διάλογοι καλοί και η εκτέλεσις, με επί κεφαλής την δίδα Σοφίαν Βέμπο και τον κ. Μάνον Φιλιππίδην, ικανοποιητική.

ΣΥΜΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Επιθυμώ να σας ομιλήσω με ιδιαιτέραν ευχαρίστησιν διά το γεγονός, το οποίον συνετέλεσεν ισχυρώς εις το να καταστή ακόμη στενωτέρα η προσέγγισις μεταξύ των βαλκανικών λαών. […] Εννοώ το Σύμφωνον το υπογραφέν εις την Θεσσαλονίκην […] [που] είναι μια ευτυχής εκδήλωσις των συνεχών προσπαθειών, τας οποίας καταβάλλομεν διά την ειρήνην και της υγιούς πολιτικής, την οποίαν ακολουθούν αι Βαλκανικαί Δυνάμεις» [από ομιλία του Κεμάλ –φωτ.– στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας].

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: […] εις απάντησιν της θεσπισθείσης υποχρεώσεως όλων των Αράβων όπως ούτοι αποκτήσουν δελτία ταυτότητος, εκηρύχθη υπ’ αυτών γενική απεργία. […] Μεταξύ των απεργών είναι και οι Αραβες ιδιοκτήται αυτοκινήτων διότι υπεχρεώθησαν να εφοδιάζωνται με ειδικάς αδείας αν πρόκειται να κάμνουν χρήσιν των οδών της Παλαιστίνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή