ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα εξπρές στη λαμαρίνα του φούρνου

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Πίτσες, Ζύμες / Πίτες / Τάρτες, Συνταγές, Τυριά, Αλλαντικά, Ψωμιά

Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 25΄

Υλικά (για περίπου 9 κομμάτια)
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (περίπου 16 φέτες)
  • κέτσαπ, όση θέλουμε
  • 16 φέτες ζαμπόν
  • 16 φέτες τυρί για τοστ
  • 1 μεγάλη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 5 - 6 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες λεπτές
  • 1 κούπα κίτρινο τυρί, τριμμένο της αρεσκείας μας
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μικρά αυγά  
  • 2/3 κούπας γάλα φρέσκο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε ένα ταψί της αρεσκείας μας με το βούτυρο. Κολλάμε τις φέτες του ψωμιού πάνω στο βουτυρωμένο ταψί. Αλείφουμε τις φέτες με λίγη κέτσαπ.

Απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν, το τυρί, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και από πάνω αραδιάζουμε τις ροδέλες της ντομάτας.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο ώστε να πάει σε όλη την πίτσα. Χτυπάμε ελαφρώς σε ένα βαθύ πιατάκι τα αυγά με το γάλα (σαν ομελέτα).

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την πίτσα ώστε να πάει παντού.

Ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα για περίπου 25 λεπτά.

Μυστικά

  • Προτιμάμε ψωμί του τοστ χωρίς κόρα.
  • Δεν θα καταλάβει κανείς ότι είναι ψωμί.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε σάλτσα ντομάτας μας αρέσει.
  • Προσθέτουμε όποια υλικά θέλουμε (λουκάνικα, ελιές, φέτα, κοτόπουλο, σπανάκι κ.ά.)

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ