Υγιεινές κοτομπουκιές πανέ στον φούρνο

Υγιεινές κοτομπουκιές πανέ στον φούρνο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 20΄, Αναμονη:Ψήσιμο: περίπου 20΄

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. παξιμάδια κρίθινα, μικρά ή κομμένα σε μικρότερα κομμάτια  
  • 120 γρ. κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα πικάντικη
  • χυμός από 1 λεμόνι μέτριο  
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλατοπίπερο

Βάζουμε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, όσο αλάτι θέλουμε και όσο πιπέρι μάς αρέσει, καλύτερα φρεσκοτριμμένο. 

Κλείνουμε με το καπάκι και χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα μουστάρδας σε ένα άλλο μπολ.

 

Βάζουμε τα παξιμάδια στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη και  αδειάζουμε το τρίμμα παξιμαδιού σε ένα άλλο μπολ.

Τρίβουμε το τυρί στον τρίφτη και το προσθέτουμε στο μπολ με το παξιμάδι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και βουτάμε κάθε κομματάκι πρώτα στο μπολ με το μείγμα μουστάρδας και μετά στο μπολ με το μείγμα παξιμαδιού.  Το πιέζουμε και από τις δυο πλευρές ώστε το μείγμα παξιμαδιού να κολλήσει καλά επάνω του.

 Βάζουμε όλα τα παναρισμένα κομματάκια σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 λεπτά.

 Μετά τα αραδιάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο.

 Ψήνουμε τις κοτομπουκιές στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.

Μυστικά

  • Μπορούμε να βάλουμε όποιο τυρί μάς αρέσει, αλλά καλύτερα να είναι κάποιο πικάντικο.
  • Αντί για τριμμένο παξιμάδι, χρησιμοποιούμε τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα).
  • Οσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια, τόσο λιγότερο ψήσιμο θέλουν. Αν οι κοτομπουκιές βγουν μεγάλες, τις ψήνουμε για 25 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή