Πέθανε ο αληθινός Super Mario (φωτογραφία)

Πέθανε ο αληθινός Super Mario (φωτογραφία)

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάριο Σεγκάλε (Mario Segale), ο άνθρωπος από τον οποίο ονομάστηκε ο ήρωας του παιχνιδιού Super Mario, πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Ο Segale ήταν ένας επιτυχημένος ιταλοαμερικανός ιδιοκτήτης ακινήτων στην Ουάσινγκτον και τη δεκαετία του '80, νοίκιασε μια αποθήκη που είχε στο Σιάτλ στη Nintendo of America. Έτσι συναντήθηκε με  Ιάπωνα σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών – και του Super Mario – Σιγκέρου Μιγιαμότο.

Ο Μιγιαμότο δημιούργησε τον Mario, αρχικά ως πρωταγωνιστή του παιχνιδιού Donkey Kong με το όνομα Jumpman. Όταν συνάντησαν στο Σιάτλ τον Μάριο Σεγκάλε – που είχε επίσης μουστάκι σαν τον ήρωα του βιντεοπαιχνιδιού – η εταιρία αμέσως σκέφτηκε ότι το όνομα Μάριο είναι απλό και εύκολο σε όλες της γλώσσες – άρα κατάλληλο για να ονομάσουνι τον μέχρι τότε Jumpman. 

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Nintendo of America, ο Ιαπώνας Μινόρου Αρακάουα, ανακοίνωσε στον Σεγκάλε ότι ο ήρωας του βιντεοπαιχνιδιού στο εξής θα ονομάζεται Μάριο, μιας και αυτός βοήθησε αρκετά την εταιρία. 

Πέθανε ο αληθινός Super Mario (φωτογραφία)-1

O Super Mario έγινε διάσημος αλλά όχι και ο αληθινός Μάριο. Ο ίδιος ο Σεγκάλε, σε συνέντευξή του στους Seattle Times το 1993, δήλωσε με παράπονο : «Εξακολουθώ να περιμένω να αναγνωριστούν τα πνευματικά μου δικαιώματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή