Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση εναντίον λεωφορείου με Κόπτες προσκυνητές στην Αίγυπτο

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση εναντίον λεωφορείου με Κόπτες προσκυνητές στην Αίγυπτο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Κόπτες προσκυνητές κοντά σε ένα μοναστήρι, στην Αίγυπτο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 άνθρωποι

Το «πρακτορείο» Amaq της εξτρεμιστικής, ισλαμιστικής οργάνωσης, μετέδωσε την ανάληψη της ευθύνης, χωρίς ωστόσο να παράσχει καμία απόδειξη για την ανάμιξη τζιχαντιστών στην επίθεση αυτή.

Νωρίτερα σήμερα, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν χριστιανοί Κόπτες κοντά στη μονή του Αγίου Σαμουήλ, στην επαρχία Ελ Μίνια της Αιγύπτου. Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα Copts United – επικαλούμενη εκπροσώπους της εκκλησίας – από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άτομα –  ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι δεσμεύθηκε να συνεχίσει την εκστρατεία για την συντριβή των μαχητών και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και διαβεβαιώνω για την αποφασιστικότητά μας να καταπολεμήσουμε τη σκοτεινή τρομοκρατία και να εντοπίσουμε τους δράστες», έγραψε ο Σίσι στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή