Εγώ, η πέτρα του σκανδάλου

6' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλοκαίρι η τουριστική τοποθεσία πέριξ της μεγάλης λίμνης Τάχοου είναι ειδυλλιακή. Κάπου στα σύνορα της Καλιφόρνιας και της Νεβάδα, η Τάχοου είναι κάτι σαν το Λας Βέγκας χωρίς την έρημο, αλλά με καζίνο και με τα κρυστάλλινα νερά της λίμνης και τα χιονοσκέπαστα βουνά της Σιέρα Νεβάδα στο βάθος. Σε αυτό το θέρετρο γνωρίστηκαν στις 13 Ιουλίου του 2006 ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Στόρμι Ντάνιελς.

Εκείνος ήταν ακόμη τότε ένας από τους πιο διάσημους επιχειρηματίες της Αμερικής, εκείνη από τις πλέον διάσημες πορνοστάρ. Εκείνος γελούσε ακόμα με τις παραινέσεις φίλων και γνωστών «να κατέβει για πρόεδρος», πήγαινε διακοπές με το ζεύγος Κλίντον, χρηματοδοτούσε ακόμα και τις πολιτικές εκστρατείες της Χίλαρι. Εκείνη ήταν ήδη το νέο «χρυσό» κορίτσι της περίφημης εταιρείας παραγωγής πορνοταινιών Wicked, έχοντας ήδη γίνει μεγάλο όνομα στην αμερικανική πορνοβιομηχανία όχι μόνον για το παρουσιαστικό της αλλά και για το μυαλό της. Μετά τη Τζένα Τζέιμσον και την Τέρα Πάτρικ (και πριν από τη νεότερη, και πιο απρόβλεπτη απ’ όλες, Σάσα Γκρέι), η Ντάνιελς, σεναριογράφος, σκηνοθέτρια και παραγωγός πλέον, θεωρείται από τις πιο ευφυείς «παίκτριες» σε έναν χώρο που «καταβροχθίζει» νεαρά κορίτσια και μετά τα «ξερνάει» τελειωμένα.

Δεν είναι τυχαίο το ότι τράβηξε το ενδιαφέρον του Τραμπ, όταν ο τελευταίος έφτασε στη λίμνη Τάχοου για την πιο μεγάλη θερινή, κοσμική εκδήλωση πάνω στο γκολφ. «Περιλαμβάνει και μπάτσελορ πάρτι», γράφει στην αυτοβιογραφία της «Full Disclosure» η Ντάνιελς (κυκλοφόρησε στην Αμερική πριν από είκοσι μόλις ημέρες), «εκτός από το ότι κανένα κορόιδο δεν καταλήγει παντρεμένο στο τέλος».

Εγώ, η πέτρα του σκανδάλου-1

Για να πετύχει τον πονηρό σκοπό του ο Τραμπ υποσχέθηκε στην Ντάνιελς πως θα την έφερνε στο ριάλιτι που παρουσίαζε τότε στο NBC.

«Είσαι σκηνοθέτρια;»

Η Ντάνιελς βρισκόταν εκεί ως κορίτσι «της υποδοχής». «Είσαι σκηνοθέτρια;», τη ρωτά εντυπωσιασμένος ο Τραμπ. «Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον». Τι εντυπωσίασε την ίδια την Ντάνιελς; Οπως γράφει, το ότι ο Τραμπ την «κοιτούσε στο πρόσωπο και όχι στο στήθος». Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η πρόσκληση, μέσω του σωματοφύλακά του.

«Το αστείο είναι ότι η πιθανότητα του σεξ ούτε που μου πέρασε απ’ το μυαλό», γράφει. «Πείτε με αφελή, αλλά ήταν ένας από τους ελάχιστους στρέιτ άνδρες –μάλλον, από οποιονδήποτε άνδρα– που το βλέμμα του δεν έπεσε αμέσως στο στήθος μου. Επίσης, έδειχνε πραγματικά εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι ήμουν σκηνοθέτρια. Και σίγουρα δεν πίστευε ότι θα ήμουν συνοδός επί πληρωμή. Ποτέ δεν μπήκα σε αυτό το σκεπτικό, διότι δεν ήμουν συνοδός επί πληρωμή και όσες το έκαναν το απέκρυπταν, διότι η Wicked είχε αυστηρή πολιτική απαγόρευσης πάνω σε αυτό».

Οι όποιες ψευδαισθήσεις της Ντάνιελς κατέπεσαν με το που μπήκε στη σουίτα του Τραμπ: την υποδέχθηκε φορώντας μαύρες μεταξωτές πιτζάμες και παντόφλες. «Κοίτα αυτόν τον χοντρομα…κα!», γράφει η Ντάνιελς ότι σκέφθηκε εκείνη τη στιγμή. Και του βάζει τις φωνές. «Τι κάνεις; Πήγαινε τώρα και βάλε κάτι πάνω σου (σ.σ. fucking clothes, στο πρωτότυπο). Σαν φιγούρα από κινούμενα σχέδια, εξαφανίστηκε απ’ το χολ», σημειώνει, προσθέτοντας ότι εκείνη κάθισε «περιμένοντας αυτόν τον βλάκα να ντυθεί».

Αφού επανεμφανίζεται ντυμένος, ο Τραμπ εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι η Ντάνιελς δεν πίνει αλκοόλ. «Και είσαι και πορνοστάρ», της λέει, τονίζοντας ότι ούτε αυτός πίνει. «Ο χώρος σου και ο χώρος μου», της λέει, «μοιάζουν πολύ αλλά διαφέρουν κιόλας».

Η συνέχεια, σύμφωνα πάντοτε με την Ντάνιελς, είναι χαρακτηριστικά… τραμπική: δεν σταματά να φλυαρεί ακατάσχετα για τον εαυτό του. Εκείνη υφίσταται στωικά τη στομφώδη περιαυτολογία του περιμένοντας να σερβιριστεί το δείπνο.

Καθώς προχωρά η αφήγηση, όλα αρχίζουν να γίνονται λίγο σουρεαλιστικά. Οταν ο Τραμπ επιδεικνύει ένα οικονομικό περιοδικό με εκείνον στο εξώφυλλο, η Ντάνιελς ξεσπάει: «Είσαι τόσο ανασφαλής που δεν αντέχεις να μην περιαυτολογείς», του λέει έξαλλη, «ή είσαι απλώς μα…κας; Τι από τα δύο;». Ο Τραμπ μένει άναυδος (κατά την Ντάνιελς). «Κάποιος θα έπρεπε να σου τις βρέξει με αυτό το περιοδικό», του λέει μετά.

Και όντως, αυτό ακριβώς συμβαίνει: ο Τραμπ κατεβάζει το παντελόνι του και η Ντάνιελς, τυλίγοντας σε κύλινδρο το περιοδικό, τον χτυπάει μερικές φορές. Παραδόξως, το κωμικό (όσο και ελαφρώς γκροτέσκο) επεισόδιο καλμάρει τα νεύρα και των δύο και τους φέρνει πιο κοντά. Ο Τραμπ γίνεται κατάτι πιο ανθρώπινος (π.χ., μιλά με αγάπη για τα παιδιά του) – ώσπου ρίχνει το «δόλωμα»: της λέει πως θα τη φέρει στο ριάλιτι τηλεοπτικό σόου που «τρέχει» εκείνη την εποχή στο NBC. «Δεν πρόκειται να συμβεί», του λέει εκείνη, «διότι στο NBC δεν θα δεχθούν ποτέ μια πορνοστάρ». Εκείνος όμως επιμένει: έχει και τη βούληση και την ισχύ για να τους πείσει.

Οταν κάποια στιγμή η Ντάνιελς αποσύρεται στο μπάνιο (σχεδόν σοκάρεται από τα χρυσά ψαλιδάκια και τσιμπιδάκια του Τραμπ), τη στιγμή που βγαίνει, οι μάσκες έχουν πέσει: ο Τραμπ έχει και πάλι γδυθεί (όχι τελείως) και την περιμένει φαρδύς πλατύς στο κρεβάτι. «Θύμωσα με τον εαυτό μου», γράφει. «Πώς μου ξέφυγε όλο αυτό;».

Εδώ υπάρχει κάποιο κενό: η άτεγκτη (αν και αφελής) Ντάνιελς ξαφνικά βρίσκεται με τη συναίνεσή της ανάσκελα στο κρεβάτι με τον Ντόναλντ Τραμπ από πάνω της. Απλώς παραιτήθηκε και είπε «να τελειώνει»; Οπως θα δηλώσει σε άλλα σημεία του βιβλίου της, η πρόταση για την τηλεοπτική εμφάνιση δεν της έχει περάσει απαρατήρητη. Κάπου ελπίζει λοιπόν. Οπως και να ’χει, ξεκινά την περιγραφή της ερωτικής τους επαφής με την εξής πρόταση: «Πάμε, λοιπόν. Ηταν μια εξωσωματική εμπειρία».

Κάμποσες αράδες αργότερα, απευθυνόμενη στον αναγνώστη, γράφει: «Ελπίζω να μην κατέστρεψα το γεύμα σας», αναφερόμενη στις γραφικές λεπτομέρειες σχετικά με την ανατομία του σημερινού προέδρου.

Η όλη επαφή θα κρατήσει μόλις τρία λεπτά, θυμίζοντας κάπως την εκπληκτική αποστροφή της ηθοποιού Αντζι Ντίκινσον αναφορικά με την ερωτική της επαφή με τον Τζον Κένεντι: «Τα πιο υπέροχα δεκαπέντε δευτερόλεπτα της ζωής μου» – αλλά από την ανάποδη: ενώ ο Τραμπ δηλώνει ενθουσιασμένος, εκείνη ακριβώς το αντίθετο. Δέκα λεπτά αργότερα, η Ντάνιελς βγήκε από τη σουίτα. Νηστική. Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα. Τουλάχιστον με βάση την «Πλήρη αποκάλυψη», το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε και που έγραψε σε συνεργασία με τον επαγγελματία συγγραφέα Κέβιν Καρ Ο’ Λίρι.

«Μισώ τους καρχαρίες»

Το βιβλίο δεν περιορίζεται αποκλειστικά στη σεξουαλική της συνεύρεση με τον Τραμπ και στο σκάνδαλο που ακολούθησε, τις απειλές που δέχθηκε αλλά και την εξαγορά της σιωπής της έναντι μερικών χιλιάδων δολαρίων (η ίδια ισχυρίζεται ότι βγήκε να μιλήσει διότι κάποιος άλλος θα το έκανε· η ιστορία είχε διαρρεύσει σε διάφορα ταμπλόιντ προτού κάνει την οποιαδήποτε κίνηση η Ντάνιελς). Στο βιβλίο μιλά εκτενώς για την τραυματική παιδική της ηλικία (δύο γονείς εγκληματικά αδιάφοροι), για τη σεξουαλική κακοποίησή της από έναν γείτονα στα εννιά της, για το πώς ξεκίνησε να εργάζεται σε στριπ κλαμπ και στη συνέχεια στη «Μέκκα» της αμερικανικής πορνοβιομηχανίας, στη Σαν Φερνάντο Βάλεϊ (βρίσκεται όπισθεν ακριβώς του λόφου με τη διάσημη επιγραφή «Χόλιγουντ» – ναι, τέτοια σημειολογία). Οι πιο ενδιαφέρουσες σελίδες του βιβλίου είναι η παιδική της ηλικία. Αλλά οι πλέον κωμικές είναι σαφώς το σκάνδαλο Τραμπ. Στη δεύτερη συνάντησή τους (δεν υπήρξε σεξ), την υποχρεώνει επί δύο ώρες να βλέπει ντοκιμαντέρ με καρχαρίες, ενώ αυτός μιλάει στο τηλέφωνο με τη Χίλαρι Κλίντον, γυρνώντας κάθε τόσο στην Ντάνιελς και ψιθυρίζοντάς της, καλύπτοντας το ακουστικό: «Μισώ τους καρχαρίες».

Στην ουσία, όμως, το βιβλίο είναι για εκείνη τη βραδιά στη σουίτα της λίμνης Τάχοου. Οχι τυχαία, όταν φτάνει στο επίμαχο κεφάλαιο η Ντάνιελς γράφει γεμάτη επίγνωση πως «το πιθανότερο είναι να πηδήξατε όλες τις προηγούμενες σελίδες για να φτάσετε εδώ». Και για όσες ή όσους αναρωτιούνται, όχι, ο Τραμπ δεν έφερε ποτέ στο σόου του NBC τη Στόρμι Ντάνιελς…

​​Stormy Daniels, «Full Disclosure», με τον Kevin Carr O’ Leary, εκδ. St. Martin’s Press, σελ. 280.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή