Ποδόσφαιρο: Η αγωνιστική των μεγάλων αναμετρήσεων

Ποδόσφαιρο: Η αγωνιστική των μεγάλων αναμετρήσεων

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ακόμη να μην έχουμε διανύσει ούτε καν το ένα τρίτο της διαδρομής του πρωταθλήματος, καθώς σήμερα ανοίγει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής, ωστόσο το πρόγραμμα του τριημέρου έχει παιχνίδια εξόχως σημαντικά, τόσο για την κούρσα του τίτλου όσο και για τη μάχη της παραμονής. Το πρώτο κατά χρονολογική σειρά ματς διεξάγεται στο Περιστέρι, όπου ο δεύτερος της βαθμολογίας Ατρόμητος υποδέχεται τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, ο οποίος μετράει μόνο νίκες από την αρχή της περιόδου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει πετύχει οκτώ νίκες σε ξεκίνημα πρωταθλήματος. Επιπλέον, πρώτη φορά έχει 13 διαδοχικές νίκες συνολικά στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχε νικήσει στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αττικής, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Παρεμπιπτόντως, από το 1959 μόνο δύο φορές ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει τρεις νίκες στον ίδιο γύρο επί των τριών αντιπάλων του, αλλά ήταν στον δεύτερο γύρο: τις περιόδους 1971-72 και 1978-79. Ομως, σε εκείνες τις περιπτώσεις δεν είχε επικρατήσει του Αρη. Επομένως, ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του νικάει στον ίδιο γύρο την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον συμπολίτη του Αρη.

Το βράδυ, το ΟΑΚΑ φιλοξενεί το κλασικό αθηναϊκό ντέρμπι, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ. Η νεανική ομάδα του Γιώργου Δώνη με την εξαιρετική έως τώρα πορεία προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι της Τούμπας. Από την άλλη πλευρά, στην προηγούμενη αγωνιστική η ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε του Αρη με το εντυπωσιακό 4-0.

Σήμερα, υπάρχει δράση και σε άλλα δύο γήπεδα. Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος παίζει με τον Παναιτωλικό, με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα για να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Στη Βοιωτία, ο προτελευταίος της βαθμολογίας Λεβαδειακός αντιμετωπίζει την ΑΕΛ σε ένα ματς πολύ σημαντικό στην προσπάθεια των δύο ομάδων για παραμονή στην κατηγορία.

Την Κυριακή τα βλέμματα θα στραφούν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο Αρης θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. Μετά ένα σερί τριών αγώνων με απολογισμό ένα βαθμό (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ) η ομάδα του Μαρτίνς επέστρεψε στις νίκες την περασμένη Δευτέρα, οπότε επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, χάρη σε γκολ του Μάνου στο 90΄. Περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες δεν υπάρχουν για τους «Πειραιώτες» στην προσπάθειά τους να αλλάξουν προς όφελός τους την κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά, ο Αρης ψάχνει νέο σημείο εκκίνησης στην περίοδο. Οι άνθρωποί του θα ήθελαν να κάνουν επανεκκίνηση κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Στους «Ζωσιμάδες» και στο «Γεντί Κουλέ» θα γίνουν δύο αγώνες ιδιαίτερα σημαντικοί στην υπόθεση «παραμονή» στην κατηγορία. Μην ξεχνάτε πως στο τέλος της περιόδου θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες και θα προβιβαστούν δύο, καθώς από την επόμενη χρονιά το πρωτάθλημα θα διεξάγεται με 14 ομάδες. Στην Ηπειρο, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αναζητήσει το τρίποντο για να πιάσει τη Λαμία στη βαθμολογία. Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί τον ουραγό και χωρίς βαθμό Απόλλωνα, που ψάχνει απεγνωσμένα «οξυγόνο». Μία ακόμη ήττα από αντίπαλο με τους ίδιους στόχους ενδεχομένως να είναι καταστροφική για την ομάδα της Ριζούπολης.

Δράση υπάρχει και τη Δευτέρα στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας των 5 βαθμών υποδέχεται την 5η της βαθμολογίας Ξάνθη, η οποία με τους 15 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει εντυπωσιάζει με την πορεία της στο πρωτάθλημα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής: 16.00 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ, 17.15 Πανιώνιος – Παναιτωλικός, 19.00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, 19.30 Λεβαδειακός – ΑΕΛ. Την Κυριακή: 17.15 ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία, 19.00 Αρης – Ολυμπιακός, 19.30 ΟΦΗ – Απόλλων. Τη Δευτέρα: 19.30 Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη.

Η βαθμολογία: 1. ΠΑΟΚ 22, 2. Ατρόμητος 20, 3. ΑΕΚ 16, 4. Ολυμπιακός 16, 5. Ξάνθη 15, 6. Παναθηναϊκός 13, 7. Παναιτωλικός 12, 8. Αρης 12, 9. Λαμία 9, 10. Πανιώνιος 8, 11. ΑΕΛ 7, 12. ΟΦΗ 6, 13. ΠΑΣ Γιάννινα 6, 14. Αστέρας Τρίπολης 5, 15. Λεβαδειακός 3, 16. Απόλλων Σμύρνης 0. (Εχουν αφαιρεθεί 2 βαθμοί από τον ΠΑΟΚ, 6 από τον Παναθηναϊκό και 3 από την ΑΕΚ.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή