Γερμανία: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πίσω από την υποψηφιότητα Μερτς

Γερμανία: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πίσω από την υποψηφιότητα Μερτς

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρίσκεται πίσω από την απόφαση του Φρίντριχ Μερτς να διεκδικήσει τη διαδοχή της καγκελαρίου Μέρκελ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού Σπίγκελ. Το περιοδικό υποστηρίζει ότι η Αγκελα Μέρκελ ενημερώθηκε για τα σχέδια αυτά και ότι ίσως επηρέασαν την απόφασή της να ανακοινώσει την αποχώρησή της.

Προ εικοσαετίας, όταν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα συγκλονιζόταν από το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε υποχρεωθεί να αποχωρήσει από την ηγεσία, παραδίδοντας τα δύο αξιώματα του επικεφαλής του κόμματος και του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας στην Αγκελα Μέρκελ και στον Φρίντριχ Μερτς, αντίστοιχα. Εν συνεχεία, η Μέρκελ κέρδισε το εσωκομματικό παιχνίδι κατακτώντας και το αξίωμα του Μερτς, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό πολιτική και εργάστηκε ως στέλεχος μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνος για τις σχέσεις με τον πολιτικό κόσμο.

Τώρα, ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να επιστρέψει, έχοντας προετοιμάσει επί μήνες την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, όπως τον συμβούλεψε ο Σόιμπλε. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών κάλεσε τον Μερτς πριν από το καλοκαίρι και τον παρότρυνε να ετοιμαστεί ώστε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του το αργότερο το μεσημέρι της επομένης των εκλογών στην Εσση, όπως και έγινε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα μέσα Οκτωβρίου ο Σόιμπλε προετοίμασε τη συνάντηση του Μερτς με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Τζότζεφ Ντάουλ, ο οποίος εν συνεχεία ενημέρωσε την Αγκελα Μέρκελ για τις προθέσεις του 62χρονου Μερτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή