Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• «Η γυναίκα στο ασανσέρ» (εκδ. Καστανιώτη), η νέα ποιητική συλλογή της Τασούλας Επτακοίλη παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Πλειάδες. Μιλούν η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου, η τραγουδοποιός Παυλίνα Βουλγαράκη. Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Κοραλία Καράντη. Στις 7.30 μ.μ. Σπύρου Μερκούρη 62.

• Ολοκληρώνεται σήμερα το φεστιβάλ γυναικείου κινηματογράφου με θέμα «Γυναίκες & Πολιτική». Είσοδος δωρεάν. Από τις 4.30 μ.μ. Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48.

• Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει το εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά «Ο πολεμιστής του καλού», εμπνευσμένο από την αρχαία Κίνα και την ιστορία του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ. Στις 11 π.μ. – 1 μ.μ. Νεοφύτου Δούκα 4.

• Η Φωτεινή Βελεσιώτου συναντά τον Χάικ Γιαζιτζιάν για ένα ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση. Στις 10 μ.μ. Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Συγγρού 143.

• Η Ολια Λαζαρίδου συνεχίζει τη συνεργασία της με τον Νίκο Ξυδάκη στην παράσταση «Με μια αναπνοή», που αποτελείται από δύο μέρη, το πρώτο αφιερωμένο στον «Λάμπρο» του Δ. Σολωμού και το δεύτερο με μελοποιήσεις ποιημάτων του. Στις 8.30 μ.μ. Αγγλικανική εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27.

• Ημερίδα με θέμα «Ο πολιτισμός ως μέσο επανένταξης των κρατουμένων» από τη Διεύθυνση Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου, ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινηματογράφου στις φυλακές Κορυδαλλού. 4/11. Στις 11 π.μ. Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48.

• Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο ξεκινά με τη διάλεξη «Αϊ Χανούμ-Αλεξάνδρεια του Ωξου» και ομιλητή την Α.Ε. τον πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα, Omar Sultan, αρχαιολόγο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ελληνόφωνο. Παράλληλα, θα προβληθεί βίντεο με 3D αναπαράσταση της αρχαίας πόλης. 5/11. Στις 5 μ.μ. Εταιρεία των Φίλων του Λαού, Ευριπίδου 12 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή