Αποψη: Πρωτάθλημα στα δικαστήρια

Αποψη: Πρωτάθλημα στα δικαστήρια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουμε πλέον χάσει το μέτρημα, πόσες ομάδες και πόσες φορές έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας, λόγω επεισοδίων, αλλά και για άλλους λόγους. Ο βαθμολογικός πίνακας εδώ και χρόνια συνοδεύεται με επεξηγηματικούς αστερίσκους. Αν ένας ξένος τον δει χωρίς αυτούς, θα νομίσει πως δεν γνωρίζουμε πολλαπλασιασμό και πρόσθεση.

Το θέμα πλέον δεν είναι αν οι τιμωρίες είναι δίκαιες ή άδικες και οι νόμοι ερμηνεύονται με… έγχρωμα κριτήρια. Αν υπάρχει κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία ή, ακόμα, προβοκάτσια. Το γεγονός είναι πως η αλλοίωση είναι εξωαγωνιστική και οι μόνοι ανεύθυνοι είναι οι πρωταγωνιστές. Οι ποδοσφαιριστές, που βλέπουν να χάνουν ό,τι κερδίζουν με κόπο μέσα στο γήπεδο. Αν πρέπει να τους χρεωθεί κάτι σε αυτή την ιστορία, είναι πως αρκετές φορές γίνονται συνήγοροι των αφεντικών τους, για να έχουν την εύνοιά τους.

Τα αφεντικά, που μπορούν να εξαλείψουν αυτό το φαινόμενο, αλλά για δικούς τους λόγους δείχνουν αδιάφοροι, οι περισσότεροι, απέναντί του. Λες και τους ευχαριστεί να βάζουν χρήματα, να αποκτούν τους όποιους παίκτες έχουν, αλλά να βλέπουν τις επενδύσεις τους να χάνονται στις δικαστικές αίθουσες. Γιατί μην ισχυριστεί κάποιος «τι να κάνουν»; Η απάντηση που θα πάρει είναι: γιατί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα, εδώ και χρόνια. Πώς σε αυτά οι… λύκοι γίνονται αρνάκια; Εχουν το μαγικό ραβδάκι και τους μεταμορφώνουν;

ΥΓ.: Εχω σημειώσει πολλές φορές, από αυτή τη στήλη, πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη βία έχει ο κατευθυνόμενος πλέον αθλητικός Τύπος. Μια ματιά και μια ακρόαση, για τα γεγονότα της Πάτρας, επιβεβαιώνει το κατάντημα της δημοσιογραφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή