Πέθανε ο πραγματικός Σούπερ Μάριο

Πέθανε ο πραγματικός Σούπερ Μάριο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Mάριο Σεγκάλε, από τον οποίο πήρε το όνομά του ο ήρωας των βιντεοπαιχνιδιών «Σούπερ Μάριο», απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών. Ο Σεγκάλε ήταν ένας επιτυχής Ιταλοαμερικανός ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας από την πολιτεία της Ουάσιγκτον. Κατά τη δεκαετία του 1980 ενοικίασε μια αποθήκη στη Nintendo των ΗΠΑ, που αποφάσισε να δώσει το όνομά του στον ήρωα του νέου της βιντεοπαιχνιδιού. Ο ίδιος ο Σεγκάλε μάλιστα αστειεύθηκε στους Seattle Times, λέγοντας ότι «ακόμη περιμένει να εισπράξει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας».

Ο Σούπερ Μάριο αρχικά είχε ονομαστεί Jumpman μέχρι τη στιγμή που η Nintendo αποφάσισε ότι ήθελε να δώσει στον χαρακτήρα ένα πραγματικό όνομα. Ο Σεγκάλε είπε ότι ο Μινόρου Αρακάουα, o oποίος είχε αναλάβει το στήσιμο της Νintendo των ΗΠΑ, τον ενημέρωσε ότι ο ήρωας του βιντεοπαιχνιδιού είχε λάβει το όνομά του.

Σύμφωνα με τη νεκρολογία του, ο Σεγκάλε «πάντα απέφευγε την κακή φήμη και ήθελε να είναι γνωστός για όλα αυτά που πέτυχε στη ζωή του». Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ντόνα, τέσσερα παιδιά και εννιά εγγόνια.

Η σειρά του Σούπερ Μάριο θεωρείται το πιο επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών. Η τελευταία περιπέτεια του υδραυλικού, η «Οδύσσεια του Σούπερ Μάριο», είναι το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη νέα κονσόλα της Nintendo, η οποία ονομάζεται Switch και μέχρι στιγμής έχει πωλήσει περισσότερα από δώδεκα εκατομμύρια αντίγραφα.

Παρά τον θάνατο του πραγματικού Σούπερ Μάριο, όμως, ο χαρακτήρας του βιντεοπαιχνιδιού θα γνωρίσει νέες δόξες καθώς πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε ταινία μεγάλου μήκους όπως ανακοίνωσε η Nintendo. Πρόκειται για μία ακόμη εκδήλωση του σχεδίου της εταιρείας να αυξήσει τα κέρδη της από τις υπόλοιπες βιομηχανίες, πέραν αυτής των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Nintendo Tατσούμι Κιμισίμα είχε ήδη δηλώσει από το 2016 ότι έλπιζε πως ο Μάριο, ο Λουίτζι και η πριγκίπισσα Πιτς θα γίνονταν αστέρες της μεγάλης οθόνης. Και βέβαια, η όρεξη για Σούπερ Μάριο παραμένει ακόμα και σήμερα ακόρεστη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή