Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει το παράδειγμα στην αλτρουιστική προσφορά

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει το παράδειγμα στην αλτρουιστική προσφορά

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορισμένες φορές ο θεσμικός ρόλος δεν αφήνει τα συναισθήματα να βγουν προς τα έξω. Την Πέμπτη το πρωί, όμως, στην εκδήλωση κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε την ειδική προσωπική σύμβαση και παρέλαβε την κάρτα του ως δωρητής οργάνων και ιστών, οι παρόντες διέκριναν τη συγκίνησή του. Μπορεί να μίλησε για το ελληνικό Σύνταγμα και την υπεράσπιση της αξίας του ανθρώπου που απορρέει από αυτό, μπορεί να αναφέρθηκε στην ορθόδοξη πίστη που θεωρεί την ανιδιοτελή προσφορά ως την ύψιστη ένδειξη της αγάπης, όσοι τον γνωρίζουν καλύτερα, ξέρουν ότι είναι οι προσωπικές αξίες και αρχές του Προκόπη Παυλόπουλου που τον καθοδηγούν να δώσει το παράδειγμα ως Πρώτου Πολίτη της χώρας στο θέμα αυτό.

Στην εκδήλωση αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλαισιωνόταν από προσκεκλημένους όλων των ηλικιών που έχουν βγει νικητές της ζωής, καθώς έχουν κάνει οι ίδιοι μεταμοσχεύσεις όπως και οι συγγενείς τους. Ανάμεσα στους παρισταμένους, ξεχώριζαν η μητέρα και η αδελφή του Ελληνοαιγύπτιου Σερίφ – Κωνσταντίνου Ελ Γκαζάρ,

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει το παράδειγμα στην αλτρουιστική προσφορά-1

Η κάρτα του πρώτου πολίτη της χώρας Προκόπη Παυλόπουλου για τη δωρεά οργάνων και ιστών.

 

«Τούτι» για τους φίλους του. Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι που πραγματοποίησε το καλοκαίρι στην Κίνα, ο νεαρός έχασε τη ζωή του από ανεύρυσμα. Προτού καταλήξει από εγκεφαλική αιμορραγία στο νοσοκομείο, η οικογένειά του πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα ζωτικά του όργανα. Οι δύο νεφροί του Σερίφ μεταμοσχεύθηκαν στην Κίνα σε έναν άνδρα ηλικίας 50 ετών και σε μία γυναίκα ηλικίας 30 ετών που έπασχαν από νεφρική ανεπάρκεια, ενώ το ήπαρ σε έναν 46χρονο ασθενή με χρόνια ηπατική ανεπάρκεια. Ηταν λογικό να υπάρχει μια φόρτιση στην εκδήλωση αυτή που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ο καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης. Υπογράμμισε ότι από το 2007 η 1η Νοεμβρίου κάθε έτους έχει θεσπιστεί ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων, προκειμένου να υπενθυμίζει στο ευρύ κοινό τη σημασία της υπόθεσης αυτής. Ο κ. Καραμπίνης εξήγησε πως από έναν δότη μπορούν να σωθούν έως και οκτώ ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής ή ακόμη και να σωθούν έως και 100 ασθενείς μέσω της δωρεάς ιστών.

Εμείς οι Ελληνες που υπερηφανευόμαστε πως ο ανθρωπισμός μάς καθορίζει ως γένος από την αρχαιότητα πρέπει γνωρίζουμε πως η χώρα μας είναι δυστυχώς ουραγός στο θέμα των μεταμοσχεύσεων. Η δωρεά οργάνων, νωτιαίου μυελού και η εθελοντική αιμοδοσία είναι τομείς στους οποίους πάσχουμε, ίσως διότι κυριαρχούν φοβίες και παραπληροφόρηση. Ας παραμερίσουμε τις αναστολές, ας ενημερωθούμε καλύτερα και ας κάνουμε μια πράξη αλτρουισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή