Reality στο ριάλιτι

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι κάνατε ακριβώς πριν μάθετε ένα τραγικό νέο; Πώς ήταν η μέρα σας πριν συμβεί αυτό που άλλαξε για πάντα τη ζωή σας; Υπήρχαν σημάδια στον αέρα; Ησασταν χαρούμενοι ή εκνευρισμένοι; Ποτίσατε τα λουλούδια ή το αφήσατε για άλλη μέρα; Απολαύσατε έστω για μια στιγμή τον καθαρό ουρανό ή τρέχατε αλαφιασμένοι σε δουλειές; Χαμογελάσατε με ένα αστείο ή μείνατε παρεξηγημένοι για μικροπράγματα; Ποιο outfit είχατε επιλέξει;

Από προχθές Πέμπτη και για το επόμενο διάστημα, άγνωστο ποιο θα είναι αυτό ακριβώς, οι τηλεθεατές θα παρακολουθούμε τα απογεύματα μια γυναίκα να κινείται με χάρη πάνω στην πασαρέλα, να είναι όμορφη, καλοχτενισμένη, ευθυτενής, χαμογελαστή και ανυποψίαστη –ακόμη– γι’ αυτό που έχει συμβεί στη ζωή της, ανίδεη για τη μαυρίλα που πλησιάζει και θα σκεπάσει τα πάντα. Εμείς θα ξέρουμε, εκείνη όχι. Εμείς θα είμαστε στο τώρα, εκείνη στο δύο εβδομάδες πριν, πρωταγωνιστές όλοι σε ένα μακάβριο inception, μετρώντας αντίστροφα μέχρι ο τηλεοπτικός χρόνος συντονιστεί με αυτόν της πραγματικής ζωής.

Στο μεταξύ, με αμηχανία θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε να ασχολείται με ρούχα και αξεσουάρ, να συννεφιάζει από μια κακή κριτική, να μπλέκεται σε μικροΐντριγκες, να δέχεται κοπλιμέντα για το περπάτημά της, το γούστο, την κορμοστασιά της, όλα τα απλά και τετριμμένα που συνέθεταν πριν από την τραγική εξέλιξη την καθημερινότητά της, αλλά που υπό το πρίσμα αυτής αποκτούν άλλη διάσταση, αλλάζουν, μεγεθύνονται και παραμορφώνονται. Ενα αστείο ειπωμένο δύο εβδομάδες πριν, κατά τη μαγνητοσκόπηση του επεισοδίου, ακούγεται σήμερα «κακόγουστο», μια βαθμολογία μοιάζει «κακοπροαίρετη», μια αποστροφή αδικαιολόγητα «σκληρή». Τα φώτα της αληθινής ζωής είναι λιγότερο κολακευτικά από αυτά του στούντιο και σίγουρα πολύ πιο δυνατά.

Κανείς δεν περίμενε πως μια εκπομπή κομμένη και ραμμένη για τη μεσημεριανή σιέστα μπροστά στην τηλεόραση μπορεί να αποκτήσει στοιχεία δράματος, αλλά να που υπάρχει πια δεδικασμένο. Μολονότι τα τελευταία χρόνια τα στελέχη των σταθμών επενδύουν όλο και περισσότερο στο στοιχείο του ριάλιτι, προσπαθώντας να δαμάσουν την αληθινή ζωή στη φόρμα ενός τηλεοπτικού προϊόντος, αυτή παραμένει σταθερά αστάθμητη, με τους δικούς της νόμους και κανόνες. Ετσι, όταν η reality εισβάλλει στο ριάλιτι, παγώνουν τα χαμόγελα και χαμηλώνουν τα φώτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή