Σιάτλ by locals

5' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σάντουιτς μπισκότων για πρωινό, ιταλικό δείπνο με καμπαρέ σόου και το μαγαζί που αγαπά τα κόμικς.

ΚΑΦΕ BISCUIT & BEAN

5905 15th Ave NW

Tηλ. +120-62680154

Δευτέρα-Παρασκευή 07.00-15.00,

Σάββατο-Κυριακή 08.00-15.00

Πιάτο: 9 ευρώ

Στο αγαπημένο μου στέκι για πρωινό στο Σιάτλ ξέρουν πώς να φτιάχνουν τα τέλεια μπισκότα. Φουρνίζονται καθημερινά και είναι τραγανά και πεντανόστιμα. Οι δύο κλασικές γεύσεις του μενού είναι και οι αγαπημένες μου: με βουτυρόγαλα και με σχοινόπρασο και τυρί τσένταρ. Το μενού περιλαμβάνει μπισκότα με την αντίστοιχη συνοδευτική σος (είτε αλμυρή είτε γλυκιά) και σάντουιτς μπισκότων. Δοκιμάστε τα με σάλτσα μανιταριών και τηγανητό αυγό από πάνω ή με κατσικίσιο τυρί και βότανα. Σερβίρουν επίσης καλό καφέ, τσάι και μία από τις καλύτερες σπιτικές λεμονάδες που έχω δοκιμάσει. Το μαγαζί είναι συνήθως πάντα γεμάτο και δεν γίνονται κρατήσεις. Διαθέτει όμως drive-through.

Vidhi Bhagdev


ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PINK DOOR

1919 Post Alley

Tηλ. +120-64433241

Δευτέρα-Πέμπτη 11.30-23.30,

Παρασκευή-Σάββατο 11.30-01.00,

Κυριακή 16.00-22.00

Δείπνο: από 22 ευρώ

Ιταλική κουζίνα αξιώσεων, καμπαρέ σόου, σκοτεινή και μυστηριώδης ατμόσφαιρα δίνουν το στίγμα του Pink Door. Βρίσκεται στην καρδιά της αγοράς Pike Place και δεν έχει ταμπέλα στην πρόσοψη· θα το εντοπίσετε από τη μεγάλη ροζ πόρτα! Το μενού περιλαμβάνει πολλά και νόστιμα πιάτα με θαλασσινά, όπως η σαλάτα του Καίσαρα με γαρίδες, τα λιγκουίνι με αχηβάδες και το ψάρι ημέρας α λα branzino, σερβιρισμένο με πράσινη σάλτσα και φασόλια γίγαντες. Το μεγάλο σουξέ του σεφ, όμως, είναι τα λαζάνια Pink Door με πέστο και σάλτσα μαρινάρα. Κάθε Σάββατο φιλοξενεί καμπαρέ σόου, Κυριακή και Δευτέρα παράσταση εναέριας ακροβατικής κούνιας (trapeze) και τις άλλες μέρες τζαζ και μπλουζ βραδιές.

Vidhi Bhagdev


Σιάτλ by locals-1

Ποζάροντας μπροστά στον διάσημο «Τοίχο με τις Τσίχλες» του Pike Place Market.  (Φωτογραφία: AP Photo/Elaine Thompson)

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ GOLDEN AGE COLLECTABLES

1501 Pike Pl Ste 401

Tηλ. +120-66229799

Δευτέρα-Πέμπτη 09.30-17.45,

Παρασκευή-Κυριακή 09.30-18.15,

Σάββατο 09.00-18.15

Η αγορά Pike Place Μarket είναι από τα πιο δημοφιλή μέρη στο Σιάτλ. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα το κατάστημα Golden Age Collectables, που είναι αφιερωμένο στα κόμικς και είναι το παλαιότερο στο είδος του στη χώρα. Την είσοδο κοσμούν διάσημοι ήρωες και χαρακτήρες βιβλίων, ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, ενώ τα ράφια του μια μεγάλη ποικιλία συλλεκτικών αντικειμένων (δοχεία φαγητού, μαγνητάκια, κούπες, φιγούρες, κ.ά.).

Rachel Lucus


Σιάτλ by locals-2

Το πάρκο Golden Gardens είναι η χαρά του φυσιολάτρη. (Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image)

ΠΑΡΚΟ GOLDEN GARDENS

8498 Seaview Pl NW

Tηλ. +120-66844075

Καθημερινά 06.00-23.30

Παρότι δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος, μπορώ να εκτιμήσω μια καλή λήψη και μου αρέσει να πειραματίζομαι με τη μηχανή μου. Ένα υπέροχο μέρος για φωτογραφίες όλες τις εποχές του χρόνου είναι το πάρκο Golden Gardens. Βρίσκεται πάνω στην παραλία και κάθε γωνιά του προσφέρει όμορφες εικόνες: τη θέα στον πορθμό Puget Sound και το Bainbridge Island, την αντίθεση ανάμεσα στην απαλή άμμο και στους μαύρους βράχους, αλλά και τις δασώδεις περιοχές περιμετρικά του. Εναλλακτικά, ελάτε με την παρέα σας και μείνετε μέχρι να νυχτώσει.

Rachel Lucus


Σιάτλ by locals-3

Tο γλυπτό «People Waiting for the Interurban». (Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image)

ΓΛΥΠΤΟ WAITING FOR THE INTERURBAN

N 34th St

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Δωρεάν

Η γειτονιά Fremont του Σιάτλ είναι γνωστή ως «Το κέντρο του σύμπαντος», όπως λέει και η χαρακτηριστική πράσινη πινακίδα της Fermont bridge. Στη βόρεια πλευρά της γέφυρας υπάρχει ένα γλυπτό σύμπλεγμα έξι ανθρώπων και ενός σκύλου με ανθρώπινο πρόσωπο, που αναπαριστά τον Arman Napoleon Stepanian, εμπνευστή του επιτυχημένου προγράμματος ανακύκλωσης του Σιάτλ. Το έργο ονομάζεται «Waiting for the Interurban» και φιλοτεχνήθηκε το 1979 από τον Richard Beyer, για να αποτίσει φόρο τιμής στον υπεραστικό σιδηρόδρομο που συνέδεε το Σιάτλ με το  Έβερετ. Συχνά οι κάτοικοι το διακοσμούν με ρούχα και αξεσουάρ και φωτογραφίζονται δίπλα του σε γάμους, γενέθλια κ.λπ. Είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης, σύμβολο της δημιουργικής ενέργειας που έχει αυτή η γειτονιά.

Nicoline Miller


Σιάτλ by locals-4

Εξωτερική άποψη της οικίας Coleman. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

ΟΙΚΙΑ COLEMAN

2018 Nob Hill Ave N

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Δωρεάν

Η συνοικία Queen Anne είναι γνωστή για τις μεγαλοπρεπείς επαύλεις της. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η οικία Coleman, αμέσως μετά τo Queen Anne High School (ένα καταπληκτικό κτίριο που μετατράπηκε σε πολυτελείς κατοικίες πριν από μία δεκαετία), αντικρίζοντας την περίφραξη με τις σιδερένιες πύλες και τον πυργίσκο με την καμπάνα στην κορυφή. Ανήκει στον συγγραφέα και ψυχίατρο Μπράιαν Κόλμαν, ο οποίος αφιέρωσε δύο δεκαετίες στη μετατροπή μιας μάλλον αδιάφορης έπαυλης σε πολυτελές βικτωριανό μέγαρο. Θα ενθουσιαστείτε με τις περίτεχνες διακοσμήσεις, αξίζει όμως να παρατηρήσετε το κασπό της γλάστρας στο δεξί μπροστινό παράθυρο, που δείχνει αλιγάτορες να τρομάζουν ένα μωρό. Το εσωτερικό του σπιτιού λέγεται ότι είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, αλλά δεν είναι ανοιχτό στο κοινό.

Nicoline Miller


ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ THE VERA PROJECT

Mercer Street 201

Εισιτήρια: από 4,50 ευρώ

Είναι συγκινητικό το πόσο οι κάτοικοι του Σιάτλ αγαπούν το Vera Project, έναν χώρο αφιερωμένο στις τέχνες, που τον λειτουργούν εθελοντές και ο οποίος αναδεικνύει ανερχόμενους καλλιτέχνες και το έργο τους. Κάθε εβδομάδα διοργανώνονται συναυλίες αλλά και κύκλοι μαθημάτων, από ηχοληψία μέχρι μεταξοτυπία. Άνθρωποι όλων των ηλικιών είναι ευπρόσδεκτοι, οι δράσεις του όμως απευθύνονται κυρίως σε νέους από 14 έως 24 ετών.

Mark Flehmer


MΠΙΡΑΡΙΑ HOLY MOUNTAIN BREWING

Elliott Avenue West 1421

Δευτέρα-Πέμπτη 15.00-21.00,

Παρασκευή-Σάββατο 12.00-22.00,

Κυριακή 12.00-21.00

Μπίρα: 5 ευρώ

Ο χώρος δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά οι μπίρες του είναι λόγος για να επιστρέψετε. Όσες κι αν δοκιμάσετε (12 επιλογές σε βαρέλι), πάντα θα υπάρχει μία που θα αφήσετε για την επόμενη φορά. Καθίστε στο μπαρ ή, αν θέλετε ησυχία, στα σεπαρέ. Τις ηλιόλουστες μέρες ανοίγουν τη μεγάλη γκαραζόπορτα και η αίθουσα λούζεται στο φως.

Mark Flehmer


Σιάτλ by locals-5

Στάση για κοκτέιλ στο M bar. (Φωτογραφία: Brooke Fitts)

MBAR

400 Fairview Ave N

Tηλ. +120-64578287

Δευτέρα-Τετάρτη 16.00-21.00,

Πέμπτη 16.00-22.00,

Παρασκευή 16.00-23.00,

Σάββατο 17.00-23.00,

Κυριακή 17.00-21.00

Κοκτέιλ: 11,30 ευρώ

Ένα rooftop μπαρ για κάθε περίσταση, από ρομαντικό δείπνο μέχρι χαλαρά κοκτέιλ με φίλους. Στο λόμπι θα σας υποδεχτεί ένα μέλος του προσωπικού και θα σας συνοδεύσει με το ασανσέρ στον τελευταίο όροφο. Η θέα στην πόλη είναι μαγευτική. Στη σάλα σερβίρουν δείπνο με επιλεγμένα πιάτα, όλα μαγειρεμένα με τέχνη, και στη βεράντα τα υπέροχα κοκτέιλ τους με σήμα κατατεθέν το Divine Intervention. Ισχύει happy hour από 16.00 έως 18.00 τις καθημερινές και από 17.00 έως 18.00 τα Σαββατοκύριακα.

Diya Khanna


ΚΑΦΕ TOUGO COFFEE CO.

1410 18th Avenue

Tηλ. +120-68603518

Δευτέρα-Σάββατο 06.00-18.00,

Κυριακή 07.00-18.00

Καφές: 2 ευρώ

Ανάμεσα σε όλα τα καφέ και τα μπαρ της γειτονιάς Capitol Hill αυτό είναι το αγαπημένο μου. Ένα συμπαθητικό νεανικό καφέ με χαλαρή ατμόσφαιρα. Επιλέξτε ένα από τα τραπεζάκια μέσα ή έξω ή το μεγάλο κοινόχρηστο. Το προσωπικό έχει πραγματικό πάθος για τον καφέ και γνώσεις που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Θα μάθετε τα πάντα για τα νέα τους χαρμάνια και θα τα απολαύσετε, σχεδιάζοντας την επόμενη εξόρμησή σας στην πόλη. Daniel Lim

 

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή