Η 85χρονη Γαλλίδα που τερμάτισε στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης

Η 85χρονη Γαλλίδα που τερμάτισε στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων δρομέων διεξήχθη και φέτος ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης.

Συνολικά στον Μαραθώνιο τερμάτισαν  52.704 δρομείς. Ανάμεσα τους και η Γαλλίδα Ζινέτ Μπεντάρ, η οποία διανύει το 85ο έτος της ηλικίας της και έλαβε μέρος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης για 16η φορά.

Η Γαλλίδα δρομέας κατάφερε να τερματίσει στον επίπονο αγώνα, καλύπτοντας τα 42.195 μέτρα της διαδρομής σε έξι ώρες, 19 λεπτά κι ένα δευτερόλεπτο.

Μάλιστα, στον αγώνα του 2005, η 72χρονη τότε Μπεντάρ, τερμάτισε σε τρεις ώρες και 46 λεπτά, επίδοση που αποτελούσε παγκόσμιο ρεκόρ για την εποχή, στην συγκεκριμένη ηλιακή κατηγορία.

Στον αγώνα της Κυριακής, η Γαλλίδα δρομέας ήταν η πρώτη από τις τρεις ηλικιωμένες γυναίκες  που έλαβαν μέρος και τερμάτισαν, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την 83χρονη Γιοσίκο Τακαχάσι από την Ιαπωνία (7:40.56) και στην τρίτη θέση την 82χρονη Αμερικανίδα, Ούρλικε Κλόπφερ (8:54.05).

«Δεν προετοιμάστηκα ειδικά για τον αγώνα», δήλωνε λίγα 24ωρα πριν την μεγάλη πρόκληση η Μπεντάρ, εξηγώντας:

«Προετοιμάζομαι διαρκώς. Σε καθημερινή βάση, τρέχω περίπου τρεις ώρες. Είναι ένας εθισμός, μία συνήθεια. Και αυτό είναι όλο. Εχω ελεύθερο χρόνο, έχω συνταξιοδοτηθεί και ο άνδρας μου δεν είναι πλέον εδώ. Τι να κάνω λοιπόν; Τρέχω. Κι έτσι περνά ο καιρός. Αυτό που προτιμώ απ΄ όλη την διαδικασία είναι όταν βλέπω την γραμμή του τερματισμού. Ευχαριστώ τον Θεό και σκέπτομαι: θα σου δώσουν μετάλλιο. Τι ευφορία».

Η Ζινέτ Μπεντάρ, σηκώνεται κάθε πρωί και τρέχει δίπλα στην θάλασσα, όπου κατοικεί, στην περιοχή του Χάουαρντ Μπιτς, εκεί όπου διαρκώς απογειώνονται τα αεροσκάφη από το αεροδρόμιο «John F. Kennedy». Μετακόμισε στις ΗΠΑ πριν από 40 χρόνια κι έγινε Αμερικανίδα πριν από δύο δεκαετίες.

«Το σώμα μου, λέει τι να κάνω. Το μόνο που κάνω εγώ, είναι να ακούω το σώμα μου. Τρέφομαι όπως όλος ο κόσμος. Το μυστικό είναι το μέτρο. Λίγο κρασί, λίγο τυρί. Τα πάντα με μέτρο», σημειώνει ενώ για τα συμπληρώματα και τις βιταμίνες αναφέρει: «Κοστίζουν ακριβά και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε».

«Πνευματικά και σωματικά, αισθάνομαι νέα, όπως όταν ήμουν 20 ετών. Μπορώ να φορέσω το μπικίνι που φορούσα στα 16 μου. Μου αρέσει να είμαι μόνη μου. Δεν υπάρχει κανείς που να τρέχει εδώ κοντά. Και ποιός να αντέξει; Ενα, δύο χιλιόμετρα και μετά πέφτουν κάτω» λέει.

Παρά τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής, που της προσέφερε ένα είδος ανεξαρτησίας, η 85χρονη Γαλλίδα, δηλώνει πως της λείπει ο σύζυγος της, που έφυγε από την ζωή πριν από τέσσερα χρόνια: «Αισθάνομαι πολύ μόνη. Μου χρειάζεται ένας σύντροφος. Όμως οι άνδρες στην ηλικία μου είναι γέροι. Και οι νέοι είναι παντρεμένοι. Άρα δεν μένει τίποτε για εμένα».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή