Κέρδισε η στριφτή σπανακόπιτα

Κέρδισε η στριφτή σπανακόπιτα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διαγωνισμός μαγειρικής του ΚΑΠΗ Λαυρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η εκδήλωση θα ξεκινούσε στις 11.30. Η διαδρομή μέχρι το Λαύριο μεγάλη, αν βάλεις και την κίνηση που συνάντησα στην Αθήνα, έφτασα οριακά. Η πρώτη έκπληξη ήταν το κτίριο: μοντέρνο, καινούργιο, έλαμπε απέξω. Ρώτησα έναν περαστικό, μετά και δεύτερο, και τελικά πείστηκα. Ήταν το ΚΑΠΗ Λαυρίου και μέσα επικρατούσε συνωστισμός. Γυναίκες κυρίως, αλλά και αρκετοί άντρες ήρθαν να διαγωνιστούν με τις πίτες τους.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και το έργο της κριτικής επιτροπής δύσκολο, αφού είχε να επιλέξει ανάμεσα σε 30 πίτες την καλύτερη. Λίγες σπανακόπιτες, άλλες με φύλλο, άλλες με λαζάνια, άλλες με κουρκούτι. Πολλές τυρόπιτες, με φύλλο ή με ζύμη, με μυρωδικά ή με μπαχάρια, σκέτες αλλά και πιο ενισχυμένες. Η κοτόπιτα ως παρασκευή είχε μεγάλο σουξέ, αφού τη δοκίμασαν πολλοί, με ιδιαίτερες γεμίσεις, με ενδιάμεσα φύλλα, με πιπεριές, κάποιες πιο γλυκές, άλλες πιο αλμυρές, ενώ και οι κιμαδόπιτες δεν πήγαν πίσω. Λίγοι ήταν αυτοί που πειραματίστηκαν με πιο ιδιαίτερα υλικά, με ενδεικτική την κουνελόπιτα, που εκτός από τη γέμιση ήταν αρκετά ευφάνταστη και η παρουσίασή της. Πεντανόστιμες και οι πρασόπιτες, οι μανιταρόπιτες και οι κολοκυθόπιτες, ενώ αρκετά μερακλίδικες οι πολίτικες παστουρμαδόπιτες. Αν και κάποιες τσιμπημένες ελαφρώς στο αλάτι.

Κέρδισε η στριφτή σπανακόπιτα-1

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τη Ματίνα Ο. Βιδάλη, εθελόντρια και αρωγό του ΚΑΠΗ, την πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Κέφαλος» Δήμητρα Πάλλη, την εκπρόσωπο της εταιρείας Raycap ΑΕ Ελένη Σασσάνη και τη δική μας σεφ Νένα Ισμυρνόγλου.

Η στριφτή τραγανή και αρωματική σπανακόπιτα της κ. Δέσποινας Ρίζου κέρδισε τις εντυπώσεις όλων μας και πήρε το πρώτο βραβείο, ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο. Στη δεύτερη θέση η κ. Αθανασία Μαργιάνου με μια τυρόπιτα πεντανόστιμη, με σωστή αναλογία γέμισης-φύλλου και εξαιρετική εμφάνιση. Το τρίτο βραβείο πήρε ένας άντρας, ο κ. Μάνθος Τελίδης, με τη δική του τυρόπιτα με αρκετά πικάντικη γέμιση και ωραίο τραγανό φύλλο. Η κυρία Μαργιανού κέρδισε μια τηλεόραση και ο κύριος Τελίδης ένα ψυγείο-καταψύκτη. Τα δώρα ήταν όλα προσφορά του χορηγού της εκδήλωσης, κ. Κωνσταντίνου Αποστολίδη της εταιρείας Raycap, ενώ άλλοι 12 τυχεροί κέρδισαν με κλήρωση από μία κεραμική γάστρα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου μαζί με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, και εκπροσώπους της Εκκλησίας, που φυσικά δεν έφυγαν παραπονεμένοι, αφού δοκίμασαν όλοι από τις υπέροχες πίτες που οι εθελόντριες φρόντισαν να προσφέρουν. Με χαμόγελα και συγκίνηση έκλεισε ο διαγωνισμός, καθώς και με υψηλές προσδοκίες για τον επόμενο!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή