ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Σεντένο: Αναμένουμε τη διόρθωση του προσχεδίου του προϋπολογισμού της Ιταλίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ιταλία

Την ελπίδα ότι η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διόρθωση του προσχεδίου προϋπολογισμού της που απέρριψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Εκτός από το ιταλικό ζήτημα, στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκονται ακόμα τα πρόσφατα στρες τεστ των ευρωπαϊκών τραπεζών και η μεταρρύθμιση της τραπεζικής ένωσης, σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων.

«Θα συζητήσουμε τη γνώμη της Επιτροπής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας. Ωστόσο, δεν θα λάβουμε σήμερα αποφάσεις. Η Επιτροπή ζήτησε τη διόρθωσή του και αυτό περιμένουμε, ελπίζοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να κάνει βήματα στη γραμμή των δημοσιονομικών κανόνων», δήλωσε ο Μάριο Σεντένο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος του Eurogroup είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απάντησης της Ιταλίας στην Επιτροπής και ότι συνεχίζεται ο «εποικοδομητικός» διάλογος. «Θα λάβουμε, ελπίζουμε, το νέο προσχέδιο προϋπολογισμού και θα επανέλθουμε στο ζήτημα το Δεκέμβριο», κατέληξε ο Μάριο Σεντένο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ