Από το κόσκινο του ΥΠΟΙΚ η σύμβαση του ΔΑΑ

Από το κόσκινο του ΥΠΟΙΚ η σύμβαση του ΔΑΑ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξονυχιστική εξέταση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχει κολλήσει η σύμβαση επέκτασης της παραχώρησης του αερολιμένα των Σπάτων στον ΔΑΑ. Η σύμβαση ακόμη δεν έχει αποσταλεί στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) για να λάβει το πράσινο φως. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσπαθεί να εξαντλήσει κάθε περιθώριο λάθους, δεδομένου ότι εκτέθηκε ιδιαίτερα με την αρχική σύμβαση του 2017. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι προς την κατεύθυνση αυτή συνετέλεσε και η πρόσφατη ερώτηση της Ν.Δ. στη Βουλή σχετικά με την αλλαγή του τιμήματος, το οποίο διευρύνθηκε κατά περίπου 127%.

Φυσικά, οι καθυστερήσεις αυτές μπορεί να στοιχίσουν το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας μέσα στη χρονιά. Το χειρότερο είναι ότι οι καθυστερήσεις αυτές μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές αναβολές στη συνολική αποκρατικοποίηση του ΔΑΑ, με την ακολουθούμενη πώληση του 30% των μετοχών, λόγω πολιτικών εξελίξεων (εκλογές κ.λπ.). Σημειώνεται ότι η αναθεωρημένη σύμβαση επέκτασης παραχώρησης κατά 20 έτη του ΔΑΑ έχει αποσταλεί για έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκτιμάται όμως πως η απάντηση που θα δώσει το δικαστήριο θα είναι η ίδια με εκείνη που έλαβε τις άλλες δύο φορές, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο δήλωσε αναρμόδιο να αποφασίσει, καθώς η αρχική σύμβαση του 1995 δεν είχε εγκριθεί από το ίδιο όργανο. Ετσι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα απαιτήσει άλλη μία φορά τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων (υπουργοί Οικονομικών, Υποδομών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος κ.ά.) να βάλουν την υπογραφή τους στη σχετική συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή