Συνεκπαίδευση με δυνάμεις ΗΠΑ

Συνεκπαίδευση με δυνάμεις ΗΠΑ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνεκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ και η χρήση στρατιωτικών μέσων τεχνολογίας αιχμής αποτελεί ένδειξη της ισχυρής ελληνοαμερικανικής σχέσης, αναφέρει στην «Κ» Αμερικανός αξιωματικός, μετά και τις τελευταίες ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Η συνεκπαίδευση και η αποστολή σκαφών τύπου CCM Mk I, που βρέθηκαν στη Σούδα τις προηγούμενες ημέρες «έπειτα από πρόσκληση των Ελλήνων συμμάχων μας, είναι ένα σημάδι της ισχυρής διμερούς σχέσης μας και των ευκαιριών για συνεχιζόμενη συνεργασία και εκπαίδευση», ανέφερε στην «Κ» ο ταγματάρχης Μάικλ Βάισμαν, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Αμερικανικής Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων Ευρώπης.

Ο κ. Βάισμαν τονίζει ότι οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις συνεκπαίδευσης με εκείνες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Αναφερόμενος στην παραμονή μονάδων Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είπε ότι βρίσκονται σε εκ περιτροπής βάση «για προγραμματισμένη εκπαίδευση». Η άσκηση Ειδικών Δυνάμεων «Jackal Stone» ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, με την παραχώρηση αμερικανικού εξοπλισμού στο Λιμενικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή