Ν.Δ.: Επιχείρηση λάσπης από Μαξίμου

Ν.Δ.: Επιχείρηση λάσπης από Μαξίμου

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «επιχείρηση λάσπης» εγκαλούν την κυβέρνηση στην Πειραιώς, στον απόηχο του πορίσματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι και η κυβερνητική στόχευση. Προς τούτο επεσήμαιναν ότι από μόνο του το γεγονός ότι η Εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν οι ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον των υπουργών και θύμιζαν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τη γνωστή μέθοδο των εξεταστικών που δεν καταλήγουν πουθενά, καθώς δεν βρίσκονται στοιχεία να στηρίξουν τις «ευφάνταστες» κατηγορίες που «φτιάχνουν στο μυαλό τους και στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που ελέγχουν».

Ταυτόχρονα, στην Πειραιώς μιλούν για «λογική σίριαλ» από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δείχνοντας στην τακτική της τμηματικής τροφοδότησης της επικαιρότητας με διαφορετικό πόρισμα για κάθε υπόθεση κάτι που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να κρατηθεί σε πρώτο πλάνο η «λάσπη». Στελέχη της Πειραιώς μάλιστα υπενθύμιζαν ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» πωλήθηκε 115 εκατ. ευρώ, ενώ χρωστούσε 230 και πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι, γεγονός που αποδεικνύει ότι εκείνη η πώληση ήταν επιτυχημένη, έναντι της «καταστροφικής» πολιτικής της κυβέρνησης που σήμερα προσπαθεί να το αγοράσει με 70 εκατ. ευρώ και χωρίς χρέη. Αυτό επισήμανε ο Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι για τα σκουπίδια, όπως όλος ο ΣΥΡΙΖΑ – είναι κοινοί απατεώνες». Oπως είπε, μάλιστα, «αιτούμαι μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε, από τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μας καλέσει, να μας δώσει και βραβείο για την επιτυχημένη πώληση του Ερρίκος Ντυνάν». «Φιάσκο» χαρακτήρισε από την πλευρά του το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.«Η έλλειψη συγκεκριμένων αναφορών, το φιάσκο αυτό, αποδεικνύει και την έκταση της πολιτικής μηχανορραφίας», σημείωσε.

Η αναθεώρηση

Την ίδια ώρα, τις προτάσεις του για μια «ευρεία και γενναία» συνταγματική αναθεώρηση έναντι μιας σημειακής και με μικροκομματική στόχευση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει σήμερα ενώπιον της Kοινοβουλευτικής του Oμάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας εφ’ όλης της ύλης επίθεση έναντι της κυβέρνησης και διαμηνύοντας ότι η Ν.Δ. δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να «συριζοποιήσει» το Σύνταγμα. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ασκήσει κριτική για τον χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να ανοίξει μια τόσο σημαντική συζήτηση, αναδεικνύοντας το προσχηματικό της δήθεν αναζήτησης συναίνεσης, καθώς η συναίνεση, όπως λένε στην Πειραιώς, «απαιτεί εκτενή διάλογο, αυξημένες πλειοψηφίες και ευρύτερες συγκλίσεις», οι οποίες δεν διαφαίνονται, δεδομένου του προεκλογικού χρόνου που επέλεξε ο κ. Τσίπρας για να ανοίξει τη συζήτηση. «Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος ούτε οι πολιτικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο», λένε από την Πειραιώς. Στις προτάσεις που θα παρουσιάσει, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η εξασφάλιση σταθερού εκλογικού κύκλου και η πλήρης αποσύνδεση των εθνικών εκλογών από την εκλογή ΠτΔ, ο εκσυγχρονισμός του κράτους με εγγυήσεις για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, η ενίσχυση της αυτονομίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η θεσμοθέτηση διατάξεων που ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή