Ζητούμενο η ευστοχία στα ντέρμπι για ΠΑΟ

Ζητούμενο η ευστοχία στα ντέρμπι για ΠΑΟ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αίσθηση της χαμένης ευκαιρίας για την πρώτη φετινή μεγάλη νίκη σε ντέρμπι ήταν διάχυτη στο ΟΑΚΑ μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά δεν χάλασε τη διάθεση ούτε των οπαδών του Παναθηναϊκού ούτε και των παικτών του Γιώργου Δώνη. Η πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην πρωταθλήτρια απάλυνε την πικρία για την απώλεια δύο βαθμών και έδωσε νέες υποσχέσεις για το μέλλον, μετά την κακή παρένθεση της Τούμπας.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν απόλυτα και ο βασικός λόγος που δεν γεύτηκαν τη νίκη ήταν η έλλειψη αποτελεσματικότητας στην επίθεση. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι το πρώτο παιχνίδι φέτος που ο Παναθηναϊκός έκανε περισσότερες από δέκα τελικές προσπάθειες χωρίς να σκοράρει. Είχε την 3η καλύτερη επίδοσή του φέτος με 13 τελικές, αλλά έμεινε στο μηδέν, ενώ σε προηγούμενα παιχνίδια έβρισκε δίχτυα σε πολύ λιγότερες προσπάθειες. Για παράδειγμα, με Λαμία και Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ πέτυχε από τρία γκολ με 7 και 8 τελικές προσπάθειες αντίστοιχα, ενώ κόντρα στην «Ενωση» δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε ένα παρότι δημιούργησε σχεδόν διπλάσιες φάσεις. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο ματς που δεν σκοράρει, με τη διαφορά ότι κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν πολύ κακός επιθετικά, έχοντας μόλις 3 τελικές προσπάθειες. Το επόμενο εμπόδιο είναι και αυτό πολύ ψηλό, με αντίπαλο την Κυριακή τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Γιώργος Δώνης εκτιμά πως οι παίκτες του έμαθαν από τα λάθη τους στην Τούμπα και θα εμφανιστούν καλύτεροι στο el classico του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναγνωρίζοντας, πάντως, ότι η ομάδα του δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί. Τα προβλήματα δεν λείπουν, δεν μοιάζουν όμως ιδιαίτερα σημαντικά. Σύμφωνα με τις ιατρικές εκτιμήσεις, οι Κολοβέτσιος, Δώνης και Χατζηθεοδωρίδης θα καταφέρουν να προπονηθούν σήμερα – αύριο και θα είναι διαθέσιμοι για το ντέρμπι.

• Νέα αναβολή, πιθανώς τελευταία, δόθηκε στην εκδίκαση των προσφυγών του Ρινάλντι και του Ρέις. Οι δύο πλευρές είναι κοντά σε οριστική συμφωνία για εξωδικαστικό διακανονισμό, με τον Παναθηναϊκό να δίνει άμεσα 100.000 ευρώ στον Αργεντινό επιθετικό, ενώ κατέβαλε ήδη 20.000 ευρώ στον Πορτογάλο μέσο. Η τελευταία δόση αντίστοιχου διακανονισμού με τον Τελάντερ πληρώθηκε χθες.

• Ο Θοδωρής Αλούπης, παλιός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού τη δεκαετία του ’50 και μετέπειτα σημαντικός παράγοντάς του (διετέλεσε πρόεδρος του Ερασιτέχνη από το 1997 έως το 2002), έφυγε χθες από τη ζωή. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο στις 13.00 στο Β΄ Kοιμητήριο Αθηνών.

• Το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ανακοίνωσε ο Αντρέας Ιβανσιτς, ο οποίος την τριετία 2006-09 πέτυχε 10 γκολ σε 67 αγώνες με τον Παναθηναϊκό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή