Ολυμπιακός: Επιβαρυντική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.

Ολυμπιακός: Επιβαρυντική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να κληθεί σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό. Χθες έγινε γνωστό το περιεχόμενο της έκθεσης της αστυνομίας που αναφέρει ότι όλα άρχισαν όταν περίπου 50 οπαδοί του Ολυμπιακού κυνήγησαν ένα άτομο (σ.σ. σύμφωνα με ρεπορτάζ, το κινητό του χτύπησε με τον ήχο του ύμνου του Παναθηναϊκού), το οποίο έτρεξε για να ζητήσει βοήθεια από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οπως αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων «έγινε αντιληπτή από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι αμέσως στράφηκαν εναντίον τους, με ρίψεις διαφόρων αντικειμένων. Στη συνέχεια η διμοιρία, αφού απώθησε τα άτομα με τακτικές κινήσεις, οπισθοχώρησε και επέστρεφε εξωτερικά στον περιβάλλοντα χώρο της Θύρας 3. Τα άτομα συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον τους εκτοξεύοντάς τους διάφορα αντικείμενα. Στην επιθετικότητα αυτή των φιλάθλων και προκειμένου να διασφαλισθεί η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών δυνάμεων και να προστατευθεί η δημόσια περιουσία, η διμοιρία της ΥΑΤ προέβη σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων. Κατόπιν αυτού τα άτομα επέστρεψαν εντός της Θύρας 3 και η διμοιρία της ΥΑΤ κινήθηκε εξωτερικά του σταδίου. Κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων επεισοδίων δεν διαπιστώθηκε ούτε καταγγέλθηκε τραυματισμός αστυνομικών και φιλάθλων και ο αγώνας διεκόπη περίπου για δεκαπέντε (15) λεπτά». Σε άλλο σημείο της έκθεσης επισημαίνεται ότι οι «αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για την αποτροπή τους, δέχθηκαν ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, μεταλλικά, μικροαντικείμενα κ.λπ.), ενώ εκ μέρους των αστυνομικών, προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν, έγινε περιορισμένων χρήση χημικών, για την απώθηση και την αποκατάσταση της τάξης, ο δε ποδοσφαιρικός αγώνας διακόπηκε προσωρινά. Τα εν λόγω άτομα προκάλεσαν φθορές σε καθίσματα του σταδίου και σε βοηθητικούς χώρους, ενώ μετά την επέμβαση των αστυνομικών, αποκαταστάθηκε η τάξη…».

Μαρτίνς για κόσμο

Στα αγωνιστικά, ο μεγάλος κερδισμένος της 9ης αγωνιστικής ήταν ο Ολυμπιακός. Χάρη στη νίκη επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη και σε συνδυασμό με τις ισοπαλίες στους αγώνες Ατρόμητος -ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βελτίωσε τη θέση της και μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» ικανοποίησαν με την εικόνα τους σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πορτογάλος τεχνικός έστειλε μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού για τη συνέχεια της περιόδου: «Μαζί, συνεχίζουμε να προοδεύουμε! Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή σας υποστήριξη». Την Πέμπτη, οι «Πειραιώτες» θα αναζητήσουν το δεύτερο τρίποντο στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη Ντουντελάνζ στο «Καραϊσκάκης», προκειμένου να διατηρηθούν σε τροχιά πρόκρισης. Και τρεις ημέρες μετά θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωση του τρίτου κύκλου συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

• Η ΑΕΚ κατέβαλε 41.105 ευρώ στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, όπως έγινε γνωστό στη χθεσινή εκδίκαση της προσφυγής του παίκτη, από την Επιτροπή Επίλυση Οικονομικών Διαφορών. Οι 27.805 ευρώ αφορούν την κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος και οι 10.000 ευρώ την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης, η Ενωση έδωσε στον διεθνή εξτρέμ 3.000 ευρώ για ενοίκια και 400 ευρώ για επίδομα αδείας. Ο Χριστοδουλόπουλος διεκδικεί ακόμη 33.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε φόρους και εισφορά αλληλεγγύης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή