Ελληνικά Aπάτσι στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ (Φωτογραφίες)

Ελληνικά Aπάτσι στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ (Φωτογραφίες)

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες από την άσκηση υψηλής επικινδυνότητας, στο πλαίσιο της οποίας τέσσερα ελικόπτερα Απάτσι και δύο Σινούκ πέταξαν σε χαμηλό ύψος από το Στεφανοβίκειο έως το Ισραήλ και από εκεί στην Κύπρο και πίσω στην Ελλάδα, έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΣ.

Στο πλαίσιο της άσκησης που είχε αποκαλύψει η «Κ» τις 24 και 25 Οκτωβρίου τα ελικόπτερα βρέθηκαν στο Ισραήλ διασχίζοντας ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο με στάσεις ανεφοδιασμού οι οποίες δεν έγιναν γνωστές. Ολη η διαδρομή έγινε σε χαμηλό ύψος προκειμένου τα ελικόπτερα να μη γίνουν αντιληπτά από ραντάρ. Τα ελληνικά και ισραηλινά Απάτσι πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις, ενώ στις 25 και 26 τα ελικόπτερα στάθμευσαν στην Κύπρο. Εκεί, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε άσκηση με τα ελικόπτερα τύπου Gazelle της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ελληνικά Aπάτσι στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ (Φωτογραφίες)-1

Ειδικότερα, συγκρότημα Λόχου Ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ), αποτελούμενο από τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα (ΕΕ/Π) τύπου ΑΗ-64 A-DHA (Apache), δύο ελικόπτερα τύπου CH-47D CHINOOK, ένα στοιχείο Υγειονομικού Τάγματος Υποστήριξης Αεροδρομίου (ΤΥΑΔ) και ένα στοιχείο Επικοινωνιών Λόχου Διαβιβάσεων, συμμετείχε στις παρακάτω συνεκπαιδεύσεις:

– Το διάστημα από 23 έως 25 Οκτωβρίου 2018, στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «WHITE AND BLUE GLORY», στο Ισραήλ. Η ΤΑΜΣ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Κατά τη διεξαγωγή των ρεαλιστικών σεναρίων της, τα πληρώματα συνεκπαιδεύτηκαν σε αποστολές έρευνας και διάσωσης και αποστολές σε περιβάλλον υψηλής αντιαεροπορικής απειλής.

Ελληνικά Aπάτσι στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ (Φωτογραφίες)-2

– Την 26η Οκτωβρίου 2018, σε άσκηση συνεκπαίδευσης, μεταξύ επίγειων και εναέριων μέσων, στο πεδίο βολής Καλού Χωριού, της Κύπρου. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου. Η άσκηση, στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα, τεθωρακισμένοι σχηματισμοί και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς, περιελάμβανε συνδυασμό τακτικών κινήσεων στο επίγειο και εναέριο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Ελληνικά Aπάτσι στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ (Φωτογραφίες)-3
Ελληνικά Aπάτσι στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ (Φωτογραφίες)-4
Ελληνικά Aπάτσι στην Ανατολική Μεσόγειο και το Ισραήλ (Φωτογραφίες)-5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή