Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικήρυξε τρία ανώτατα στελέχη του PKK

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικήρυξε τρία ανώτατα στελέχη του PKK

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν χρηματικό ποσό μέχρι και πέντε εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην «ταυτοποίηση ή τον εντοπισμό» τριών ανωτάτων μελών του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επικήρυξαν τον ηγέτη του PKK, Μουράτ Καραϊλάν, για πέντε εκατομμύρια δολάρια, τον Τσεμίλ Μπαγίκ για τέσσερα εκατομμύρια δολάρια και τον Ντουράν Καλκάν για τρία εκατομμύρια δολάρια. 

Η ανακοίνωση έγινε από τον προσφάτως διορισμένο νέο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης του στην Άγκυρα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες τιμούν την αντιτρομοκρατική συνεργασία με τη σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία. Ως μέρος της επίσκεψης μου, έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι το πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «@StateDept @Rewards4Justice», στοχοποιεί τρία ανώτατα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάλμερ, σύμφωνα με τον λογαριασμό της πρεσβείας στο Twitter.

«Παρέχετε πληροφορίες και η πληρωμή είναι πιθανή. Εγγυημένη 100% μυστικότητα. H μετεγκατάσταση ίσως είναι πιθανή», αναφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε μία άλλη κοινοποίηση στο Twitter.

To Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το οποίο έδω και τρείς και πλέον δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αγώνα εναντίον του τουρκικού κράτους με σκοπό την επίτευξη της ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν, έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από αρκετά κράτη και διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή