Reuters: Περίπου στα 200 εκατ. ευρώ η ετήσια μισθοδοσία των κληρικών στην Ελλάδα

Reuters: Περίπου στα 200 εκατ. ευρώ η ετήσια μισθοδοσία των κληρικών στην Ελλάδα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου οι βασικές πρόνοιας της οποίας αφορούν τη μισθοδοσία των κληρικών και τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας αναφέρεται το πρακτορείο Reuters.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αυτό «η Ελλάδα και η Ορθόδοξη της Εκκλησία κατέληξαν στην απομάκρυνση περίπου 10.000 κληρικών και βοηθητικού προσωπικού από την κρατική μισθοδοσία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για έναν πιο ξεκάθαρο διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας».

Σημειώνει δε, ότι για πολλούς Έλληνες η εθνική ταυτότητα είναι συνυφασμένη με τη θρησκεία, ενώ τονίζει, πως το ετήσιο κόστος της μισθοδοσίας των κληρικών εκτιμάται στα 200 εκατ. ευρώ. 

Το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι «oι δανειστές της Ελλάδας εδώ και καιρό καλούσαν την κυβέρνηση να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων» και συμπληρώνει ότι «υπό το υφιστάμενο πλαίσιο οι μισθοί των κληρικών πληρώνονται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό όπως αυτοί των δημοσίων υπαλλήλων». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή