Το ειρωνικό σχόλιο του Μοσκοβισί στον Τράμπ, μετά τη νίκη των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων

Το ειρωνικό σχόλιο του Μοσκοβισί στον Τράμπ, μετά τη νίκη των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων μετά από 8 χρόνια, εξασφαλίζοντας τις 218 έδρες που απαιτούνται, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ που θεωρήθηκαν δημοψήφισμα για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς χαιρέτισε σήμερα τις νίκες των Δημοκρατικών. 

«Εμπνέομαι από τους ψηφοφόρους στις ΗΠΑ που διάλεξαν την ελπίδα έναντι του φόβου, την ευγένεια έναντι της αγένειας, τη συμμετοχή όλων έναντι του ρατσισμού, την ισότητα έναντι των διακρίσεων», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Φρανς Τίμερμανς, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, που είναι σήμερα πρώτος αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Υπερασπίστηκαν τις αξίες τους. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς», πρόσθεσε.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί επίσης ανάρτησε στο Twitter ένα ειρωνικό σχόλιο για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε νωρίτερα δηλώσει μέσω του ίδιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης ότι οι εκλογές ήταν «τεράστια επιτυχία».

«Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια παρά την ισχυρή χειραγώγηση των Ρεπουμπλικάνων», έγραψε ο Μοσκοβισί. «Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δίκιο: "Τεράστια επιτυχία σήμερα"». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή