Εμμεσες βολές από Καμμένο

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τέως υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά «δείχνει» μέσω επισήμου εγγράφου που διαβίβασε στη Βουλή ο κ. Π. Καμμένος, μιλώντας στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, για πρώτη φορά ανοικτά, σχετικά με τα όσα του αποδόθηκαν πως είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Κοτζιάς, πάντως, δήλωσε χθες ικανοποιημένος, καθώς εκτιμά ότι ο κ. Καμμένος υπαναχώρησε από τις αρχικές δηλώσεις του περί σχέσεων του υπουργού Εξωτερικών με τον Τζορτζ Σόρος. «Χαρά μου αν τα παίρνει πίσω ο Καμμένος για τον Σόρος», δήλωσε, χαρακτηριστικά, χθες ο κ. Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, βεβαίως, υποστηρίζει πως όσα διαδίδονται σχετικά, εδώ και καιρό, συνιστούν σενάρια τα οποία προωθούν –όπως υποστηρίζει– «κατά κύριο λόγο» Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, για προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης». Ωστόσο είναι γνωστό ότι όλα άρχισαν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Κοτζιά. Η απάντηση του κ. Καμμένου ήρθε σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κεφαλογιάννη, της οποίας θέμα ήταν «Η καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσής σας στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο για δωροδοκία της κυβέρνησης». Ενδεικτικά, ο κ. Κεφαλογιάννης στην από 25 Οκτωβρίου ερώτησή του επικαλείται συγκεκριμένα δήλωση του τέως υπουργού Εξωτερικών σε συνέντευξή του (Κρήτη TV) σύμφωνα με την οποία ο κ. Καμμένος «είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους», και στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για «τόνο λάσπης» που έμεινε αναπάντητη τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από όλους τους παριστάμενους υπουργούς.

«Επειδή πλέον λαμβάνουν (ενν. τα σενάρια, όπως τα αποκαλεί) τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου, επιθυμώ να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τζ. Σόρος. Αντιθέτως, αναφέρθηκα στο εν λόγω άτομο σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζας, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την κυβέρνηση», σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και προσθέτει: «Περαιτέρω, σας παραπέμπω σε δηλώσεις παρόντων στο υπουργικό συμβούλιο υπουργών, ενώ παράλληλα υπενθυμίζω ότι σε όλα τα υπουργικά συμβούλια τηρούνται και τα σχετικά πρακτικά. Τέλος, θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια ορισμένων να οικοδομήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πάνω στις συγκεκριμένες αναφορές μου».

Τα όσα αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Καμμένος σχολιάζει σε δήλωσή του ο ερωτών βουλευτής: «Ο κυβερνητικός θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας διασκεδάζει με την εφευρετικότητά του. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Καμμένος, αφού εμφανίζει ως ψεύτη και φαντασιόπληκτο τον τέως υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά για όσα δήλωσε ο τελευταίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, μας ενημερώνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν ανήκει στην κυβέρνηση! Μιας και αναφέρεται και στα πρακτικά του περίφημου υπουργικού συμβουλίου, θα είχε ενδιαφέρον να τα βλέπαμε, εκτός και αν έχουν αλλοιωθεί, όπως φοβάται ο κ. Κοτζιάς», τονίζει ο κ. Κεφαλογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή