Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδο σε υψηλό μηνός καταγράφουν οι μετοχές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδο σε υψηλό μηνός καταγράφουν οι μετοχές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ράλι σε υψηλό μηνός κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, επεκτείνοντας τα κέρδη που σημείωσαν μετά τις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα από την SocGen, την Commerzbank καθώς και τη γαλλική Sodexho περιόρισαν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της εταιρικής κερδοφορίας.

Στις 10:54 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6%, επεκτείνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, και αφού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Οκτωβρίου.

Ο βασικός δείκτης των μετοχών της ευρωζώνης σημείωσε άνοδο 0,4%, με τον γερμανικό DAX να ενισχύεται κατά 0,4% και τον γαλλικό CAC 40 επίσης κατά 0,4%.

Οι δείκτες των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών ήταν μεταξύ αυτών με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 1,1%, με τις μετοχές ταξιδιών και αναψυχής να κινούνται ανοδικά μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων έσοδα της Sodexo.

Η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρίας κέτερινγκ κατέγραψε άλμα 6% στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο και οδεύει προς την καλύτερη ημερήσια επίδοσή της από τον Ιούλιο.

Η τρίτη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα Banco BPM κατέγραψε άλμα 7,6% αφού τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Η Commerzbank και η SocGen σημείωσαν άνοδο 4,6% και 4% αντίστοιχα μετά τις ενθαρρυντικές τους ανακοινώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή