Φιλοσοφική: Το πάρτι έγινε παρά το λουκέτο

Φιλοσοφική: Το πάρτι έγινε παρά το λουκέτο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Veni, vidi, vici» ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες στην πολιτεία ο «Ρουβίκωνας», δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά της. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας κατάφεραν να παραβιάσουν μια πλαϊνή πόρτα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και πραγματοποίησαν το ρεμπέτικο πάρτι εγκαινίων για την αίθουσα 516 που έχουν καταλάβει εντός του κτιρίου. Την ίδια στιγμή που η ακαδημαϊκή κοινότητα δηλώνει οργισμένη με την πολιτική απραξία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Χθες, ο υπουργός συναντήθηκε με την ηγεσία της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ για τα ζητήματα ανομίας στα ΑΕΙ και δεσμεύτηκε σε νέα συνάντηση με τη συμμετοχή και της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ολγας Γεροβασίλη. Προηγουμένως, ζήτησε προτάσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα ενώ δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για τα… γλέντια της Φιλοσοφικής.

Ειδικότερα, χθες το Πανεπιστήμιο Αθηνών είχε αποφασίσει να παραμείνει κλειστή η Φιλοσοφική Σχολή, για να αποτρέψει το πάρτι που είχε εξαγγείλει ο «Ρουβίκωνας». Ωστόσο το πάρτι έγινε, έστω κι αν στέφθηκε με αποτυχία αφού έλειπε το κοινό, δηλαδή οι φοιτητές. Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» παραβίασαν πλαϊνή πόρτα της Σχολής και ανέβηκαν στην κατειλημμένη αίθουσα 516. Μάλιστα, επειδή όλοι γνώριζαν ότι η Φιλοσοφική θα είναι κλειστή, ενημέρωσαν μέσω του Facebook ότι το πάρτι θα γίνει και ότι τα πρώτα ποτά έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στον χώρο. «Παρά τις προσπάθειες της Καραμαλέγκου (σ.σ. κοσμήτορας της Σχολής), σπάσαμε το lock out και το στέκι μας άνοιξε κανονικά. Το ρεμπέτικο γλέντι θα γίνει όπως ανακοινώθηκε, στη 13.00», ανέφεραν στο fb, βγάζοντας και αναμνηστική φωτογραφία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πάρτι ήταν περί τα 40 άτομα· αποτυχία σε σχέση με τις επιδιώξεις, με δεδομένο άλλωστε ότι ο αρχικός χώρος του πάρτι ήταν η ταράτσα απέναντι από το κυλικείο του 4ου ορόφου του κτιρίου.

Σήμερα, θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης του χώρου μετά τα χθεσινά γεγονότα. Βέβαια, για μία ακόμη φορά και η ηγεσία του ιδρύματος παρέμεινε απαθής, όπως δηλώνουν επικριτικά πανεπιστημιακοί. Σε αυτή την κριτική, το αντεπιχείρημα που λέγεται είναι ότι, εφόσον η αστυνομία γνώριζε τις προθέσεις του «Ρουβίκωνα» παρά το λουκέτο (σ.σ. το είχαν ανακοινώσει μέσω fb), θα μπορούσε να είχαν γίνει αποτρεπτικές κινήσεις εκτός ΑΕΙ, χωρίς να τίθεται θέμα ασύλου.

Τέλος, χθες στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η καθιερωμένη σύσκεψη για τα μέτρα ενόψει του εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί του Σώματος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά και εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών. Συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου ο εορτασμός της επετείου να μη συνοδευθεί από έκτροπα στους δρόμους του κέντρου, αλλά και εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του κέντρου της πρωτεύουσας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή